Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2012-10-15
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Azincourt
Dimensioner
177 x 110 x 30 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789170283482
Azincourt (pocket)

Azincourt

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2012-10-15
55
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den 25 oktober 1415 var en kall och blöt dag. 6 000 engelska soldater var fångade bakom fiendens linjer i den lilla byn Azincourt i Frankrike. Slaget som utkämpades den dagen är ett av världshistoriens mest berömda. Den engelska hären med sina nedslitna, sjuka och hungriga män vann över en fransk här som var 5 gånger så stor.
Hjältarna i denna historia är de engelska långbågskyttarna, själva ryggraden i Henrik V:s armé och hans hemliga vapen. Här får vi följa Nicholas Hook, fredlös krypskytt hemma i England, som kom att bli en av Henrik V:s bästa soldater.
Azincourt är baserad på verkliga personer och händelser, och Bernard Cornwell levandegör fälttåg och scener på de leriga slagfälten, timmarna av outtröttlig kamp, desperationen hos en här förlamad av sjukdom och umbäranden och de engelska soldaternas sällan skådade mod. Adelsmän, bönder, bågskyttar och ryttare alla kommer de till tals i denna fascinerande skildring av ett slag som intar en lika central roll i europeisk historia som slaget vid Waterloo.

« Bernard Cornwell visar varför han tillhör de bättra historiska romanförfattarna.» - Tidningen Kulturen
« en oavbrutet spännande roman» - Spänningszonen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Azincourt
 2. +
 3. 1356

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1356 av Bernard Cornwell (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Azincourt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Realistisk

  Mycket realistisk och spännande. Den visar den verkliga sidan av krig och soldaternas vedermödor samtidigt som man fastnar för människorna.

 2. Trist
  AS, 7 augusti 2018

  Handlar mest om kringhistorier. Själva slaget i Azincourt är rörigt beskrivet och bara kort i slutet på boken.
  Svårt att bli engagerad i historien.

 3. Dramatik från sida ett i väl förankrad historia
  Göran Ohlsson, 7 juni 2018

  En god historisk roman! Det är lätt att bara plöja på ända till slutet som med alla Cornwells böcker. Det är blodigt som tusan, men så var det väl på riktigt också. Även om boken är lättsmält som litteratur betraktat, vilar den på goda grunder med rejält med källhänvisningar och förklaringar om historiska fakta (eller brist därpå) och varför han valt att skriva som han gör. Det är alltså inte bara blod, svett och tårar, utan även en god portion detaljerad lektion i historia.

 4. England i kris!
  brunnenG, 21 maj 2018

  Välskrivet om en oerhörd och omvälvande "out of the box" händelse i det medeltida Europa. Englands överlägsenhet, via sina bågskyttar, skulle inte lämna kontinenten tills krutet togs i bättre användning . Lysande från Cornwell!

 5. Spännande bok men en hänsynslös tid
  ROM, 10 september 2015

  En spännande bok om brittiska bågskyttar. En passande hjälte. Ofta grym hantering av motståndarna och många präster som tillhör de värsta förövarna. Intressanta referenser till andra böcker om detta krig.

 6. Spännande sträckläsning
  CB, 24 april 2015

  Det var svårt att lägga ifrån sig boken då det blev en spännande sträckläsning trots att jag kände till hur den skulle sluta.

  Lite konfunderad blev jag då kartan på sidan 346 var otydlig hur slagfältet lutade. Det framgick av höjdlinjerna att slagfältet lutade men inte åt vilket håll. Texten gjorde klart att det var fransmännen som valt slagfältet och jag hade svårt att förstå att de valt en relativt smal nyplöjd åker som var inramad av skog. Om slagfältet dessutom lutade uppåt mot ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Azincourt