Mot den glittrande snön vid världens ände (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2017-10-10
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Johanna Svartström
Originaltitel
To the Bright Edge of the World
Dimensioner
217 x 146 x 32 mm
Vikt
565 g
SAB
Hce
ISBN
9789170284984
Mot den glittrande snön vid världens ände (inbunden)

Mot den glittrande snön vid världens ände

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-10-10
191
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
5/5 i tidningen tara: "Porlande läsglädje. En fantastisk historia med svindlande naturskildringar och stark kärlek."

En lysande berättelse om äventyr, kärlek och överlevnad från författaren till Snöbarnet, som nominerades till Pulitzerpriset.

Vintern 1885 leder krigshjälten överste Allen Forrester en liten grupp män på ett omöjligt uppdrag: att resa uppför Wolverinefloden och kartlägga dess vidsträckta och vilda Alaskamiljö. Bakom sig lämnar han sin nyblivna fru Sophie, gravid med deras första barn, och Forrester skriver ner sina extraordinära äventyr med hoppet att hans dagbok når henne om han inte återvänder - för vem vet vad som finns bakom flodens krök dit ingen tidigare nått.

Omgivningarna kring Wolverinefloden är häpnadsväckande vackra och svårtillgängliga. Medan de kartlägger trakterna och samlar information om indianfolken, vars kunskap om naturen är olik allt de tidigare lärt sig, upptäcker Forrester och hans män den tunna gränsen mellan människa och vilt djur, levande och döda. Männen vet att de kommer att stå inför prövningar som hunger och livsfara, men kan inte komma ifrån känslan att något större, någon mystisk kraft, hotar deras liv.

Samtidigt, i Vancouver, drömmer Sophie om att få resa vid sin mans sida. Hon vet inte att vintern kommer att kräva lika mycket av henne som av hennes man, och att både hennes hopp och mod kommer att bli testade till bristningsgränsen. Hon upptäcker en ny teknik, fotograferingen. Kan den hjälpa henne genom de långa månaderna?

Sanningarna Allen och Sophie upptäcker under loppet av detta deras ödesmättade år kommer att förändra deras, och alla deras efterlevandes, liv för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mot den glittrande snön vid världens ände
  2. +
  3. De sju systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De sju systrarna av Lucinda Riley (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mot den glittrande snön vid världens ände