De sju systrarna : Maias historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
De sju systrarna (del 1)
Antal sidor
539
Utgivningsdatum
2017-10-09
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Gabriella Anderson
Originaltitel
The Seven Sisters
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
656 g
SAB
Hce
ISBN
9789170284991
De sju systrarna : Maias historia (inbunden)

De sju systrarna : Maias historia

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-10-09
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Maia D Aplièse och hennes fem adoptivsystrar samlas i sitt barndomshem Atlantis, ett vackert slott vid Genevasjöns kust, efter att deras adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, har gått bort. Underligt nog har han redan begravts till havs, men varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska vägleda henne i sökandet efter sitt ursprung.

Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna

Åttio år tidigare, 1927, under Rios Belle Epoque , planerar Izabela Bonifacios far för hennes giftermål in i aristokratin. Under tiden arbetar arkitekten Heitor da Silva Costa på en kristusstaty som ska kallas Cristo Redentor och behöver resa till Paris för att finna den rätta skulptören som kan färdigställa hans verk. Den äventyrslystna och passionerade Izabela övertalar sin far att låta henne följa med Heitor och hans familj till Europa innan sitt giftermål. Där, i Paul Landowskis studio utanför Paris och på de intima kaféerna i Montparnasse träffar hon den unga och ambitiösa skulptören Laurent Brouilly, och genast vet hon att hennes liv aldrig kommer bli sig likt.

De sju systrarna är den första boken i en unik, förtrollande serie om sju böcker baserad på legenden om Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation, och Lucinda Riley visar sin talang för historieberättande som aldrig förut. Rättigheterna till en tv-serie har köpts.

För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inklusive den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com

På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken - skapandet av kristusstatyn och skulptören Paul Landowski.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De sju systrarna : Maias historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Helt ok
    Mandragora (Stockholm), 10 april 2019

    Kanske har jag hört för mycket om den och hade för höga förväntningar. Den var bra, helt ok men inte så mycket mer än så. Jag uppskatta de två parallella historierna; en nutida och en historisk, som flätas samman i ett enkelt men ej banalt skriftspråk. Tänkte läsa andra boken i serien för att ge dem en till chans men har dragit mig. Helt ok som sagt men inte så mycket mer än så!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om De sju systrarna : Maias historia