Stormsystern : Allys berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
De sju systrarna (del 2)
Antal sidor
579
Utgivningsdatum
2018-05-17
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Johanna Svartström
Originaltitel
The Storm Sister
Dimensioner
218 x 144 x 42 mm
Vikt
709 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285004
Stormsystern : Allys berättelse (inbunden)

Stormsystern : Allys berättelse

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-17
207
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den begåvade seglaren Ally D'Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung.

Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas.

Lucinda Rileys spännande berättelse för samman två starka kvinnor, åtskilda av ett decennium, och väver ihop deras liv i en oförglömlig roman om familj, kärlek och identitet.

Stormsystern är den andra boken i en unik serie om sju böcker baserad på legenden om Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation, och har gjort stor internationell succé.

För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inklusive den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com

På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken: Griegs musikaliska verk Peer Gynt, Henrik Ibsen, Leipzigkonservatoriet, Bergens filharmoniska orkester och Fastnet Race.

Internationella pressröster om romansviten:
En riktig sidvändare, full av drama och romantik - Daily Mail

Riley är en av de starkaste författarna i den här genren... utomordentliga historiska detaljer, hjärtekramande romantik och ett medryckande mysterium - Historical Novel Society

Platsbeskrivningarna är så övertygande att du ögonblickligen kommer att känna dig förflyttad... en resa med episka proportioner - The Book Trail
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stormsystern : Allys berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mästerverk....
  Kerstin Hägg, 21 augusti 2018

  Varning..börja inte läsa boken om ni inte har möjlighet att läsa mycket de närmaste dygnen..svårt att lägga ifrån sig. Precis som första boken spännande, allmänbildande och ....helt underbar. Väntar på nästa i serien...och nästa.....

 2. Mysig lässtund
  Dessi, 4 juni 2018

  En bra bok som har allt tycker jag.
  Spänning, historia. Det är del 2. Del 1 heter Sju systrar. Det finns en mystisk tråd igenom ettan och tvåan. Del 3 kommer i augusti jag väntat med spänning på den.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Stormsystern : Allys berättelse