Misstagens bok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
491
Utgivningsdatum
2019-10-11
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Mia Ruthman, Karin Ruthman
Originaltitel
Fejltagelsernes bog
Medarbetare
Henssel, Mikkel (form)
Dimensioner
217 x 144 x 43 mm
Vikt
688 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285011
Misstagens bok (inbunden)

Misstagens bok

Inbunden Svenska, 2019-10-11

Slutsåld

En tjeckisk schackspelare
Ett hus i Barcelona
En plan på att kidnappa Lionel Messi

Den tillbakadragne tjecken Vaclav Krakowiak bor i ett flerfamiljshus på en liten bakgata i Barcelona, där han driver en agentur med mycket liten kundkrets. Som före detta elitschackspelare insåg han tidigt fördelen med att betrakta hela livet som ett brädspel där varje litet drag kan förutses och beräknas, och utifrån denna teori hjälper Vaclav sina kunder att ta rätt beslut i livet.

En dag kliver Leo in genom dörren, intill förväxling lik Barças store fotbollsikon Lionel Messi. Den unge mexikanske pojken tror att Vaclav är en fotbollsagent, vilket är just det han behöver för att kunna förverkliga sin dröm om att bli fotbollsspelare i FC Barcelona.

När Vaclav motvilligt tar sig an sin nya klient begår han det första i raden av ödesdigra misstag, som alla verkar leda fram till det största misstaget av alla: att kidnappa Lionel Messi. Och plötsligt kastas enstöringen Vaclav in i ett äventyr där en stor del av hans grannar inblandade och där ingenting går att förutse - och än mindre planera ...

Misstagens bok är en varm och färgstark berättelse om att våga leva här och nu.

Detta är en underbar roman, full av egensinniga karaktärer, skriven enligt en absurd logik som det bara är att låta sig motståndslöst förföras av.
- BTJ, lektör Eva Lundberg

Sanne Bjergs karaktärer är älskliga, färgstarka och som tagna ur en spansk film av Almodóvar ... - Kristeligt Dagblad

En särdeles gedigen och berikande läsupplevelse som varmt rekommenderas. - Litteratursiden

... ett mästerverk, som kan bli en kultbok - Dagbladet Information

En tät och oförutsägbar berättelse från de varma länderna om hur fruktansvärt irriterande, livgivande och fullständigt vidunderliga andra människor är. - Magasinet LIV

Sanne Bjerg är författare, konstnär och föreläsare. Hon har skrivit flera operalibretton och verk för teater.
Sanne debuterade med romanen Papaya-Passionen 1987 som 2016 tolkades som opera med nyskriven musik under namnet Lænker. Trettio år senare, 2017, utkom hennes andra roman Misstagens bok i Danmark och fick strålande recensioner. Hon är även flitig krönikör inom ämnena stress, teknologi och mental hållbarhet.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »