Den svarte vikingen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2019-10-28
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
John Swedenmark
Dimensioner
233 x 160 x 37 mm
Vikt
700 g
SAB
Kb.2
ISBN
9789170285127
Den svarte vikingen (inbunden)

Den svarte vikingen

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-10-28

Slutsåld

Berättelsen tar sin början i Rogaland år 846 efter Kristus. Då föds en mycket speciell konungason.

Vi vet att hans mor var från Sibirien, därifrån fick han sin mörka hy och sina asiatiska drag. Han skulle bli Den svarte vikingen , den mäktigaste nybyggaren på Island. Men även om han var en internationellt framgångsrik handelsman - han ägde hundratals slavar som han köpte och sålde - vet vi nästan ingenting om Geirmund heljarskinn; inga sagor har skrivits och eftervärlden har försökt glömma honom.

1100 år senare börjar en avlägsen släkting till Geirmund, forskaren Bergsveinn Birgisson, nysta upp frågetecknen kring sin förfaders liv, hur han levde och varför han raderats ur historien. Bergsveinn kliver rakt in i den gamla fornnordiska sagovärlden och kombinerar den med sin hypermoderna forskarteknik. Gamla fragment, modern genetik och information inhämtad från resor till fjärran länder pusslas samman till en stark skildring av en rå och poetisk forntid.

Hans historiska roman och mästerverk Den svarte vikingen om denne förfader är en guldgruva för alla intresserade av den isländska och fornnordiska sagovärlden. - BLT

Ett mästerverk - Aftenposten

Obligatorisk läsning för samtliga som är det allra minsta intresserade av sagor och vikingatid - Adresseavisen

Det är en fascinerande berättelse, som försöker att ta det bästa från två genrer; romanberättelsen och forskningsrapporten. - bokbloggen Epiloger

Bergsveinn Birgisson (1971) är forskare i fornnordiskt språk och kultur. Han föddes i Reykjavik och bor idag i Bergen där han är verksam som forskare och författare. Den svarte vikingen gav Bergsveinn Birgisson en nominering till Brageprisen 2013 som bästa sakprosabok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bergsveinn Birgisson