Mormor dansade i regnet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-04-14
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Lars Ahlström
Originaltitel
Mormor danset i regnet
Medarbetare
Skogrand, Trygve (form)
Dimensioner
222 x 143 x 27 mm
Vikt
434 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285912
Mormor dansade i regnet (inbunden)

Mormor dansade i regnet

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-14
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mormor dansade i regnet Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Storsäljande, verklighetsbaserad roman om tre generationer kvinnor och en mörk hemlighet.

Juni har ärvt sina morföräldrars hus och återvänder till ön där hon växte upp. När hon röjer i huset hittar hon ett brev från 1946 och en bild av sin mormor tillsammans med en tysk soldat. Sökandet efter sanningen om mormoderns förflutna leder Juni till Berlin och en liten stad i det som blev den ryska zonen efter Tysklands kapitulation. Där konfronteras hon med en brutal och okänd historia från andra världskriget.

Mormor dansade i regnet handlar om en kvinna som har dolt sitt förflutna och vilka konsekvenser det får för hennes familj. Men framför allt är det en roman om kärlekens läkande kraft.

"Teige skriver flyhänt på en rak och följsam prosa. Hennes genuina nyfikenhet och berättarglädje är smittsam."

BTJ

"... frågorna som väcks är både drabbande och aktuella. Vem tillåts vara offer? Är det bara segrarnas historia som ska få skrivas? Och varför drabbar krigshämnden alltid kvinnorna värst?"

M-Magasin

"Norsk romantik och upplysning i berättelse om tre generationer som tar oss tillbaka till andra världskriget när 'tysketöser' var ett begrepp."

Hallandsposten

"... det är den historiska delen som är bokens styrka. /.../ man glömmer inte de fruktansvärda scenerna från kriget och kvinnornas utsatthet, både hemma och borta."

Göteborgs-Posten

"Boken är välskriven, gripande och verklighetsbaserad och den skildrar livet både i nutid och precis efter att andra världskriget har tagit slut." Bokbloggen Frölids bokhylla

"Vilken gripande historia. Här finns så mycket kärlek, sorg och hemligheter."

@stinas_boksida

"Detta är en bok som berör, skakar om och som tragiken till trots åtföljs av en spännande och djupbottnad berättelse."

@carolinesbokhylla

"Mormor dansade I regnet" är så mycket mer än en roman om tre generationers kvinnor, den är också ett viktigt tidsdokument som berättar om hur det var att leva i Norge och i Tyskland efter andra världskriget - något jag inser att jag aldrig tänkt på!"

@bibbloagneta

"En fantastisk bok som inte bara har ett otroligt vackert omslag och namn, utan som bjuder på en historia som bygger på verkliga händelser, även om romanen är fiktiv."

@lotta_boktok

"En fin berättelse med så mycket sorg men även kärlek & enorm styrka."

@sandras_bokinspo

"Trude Teige har lyckats fånga både historia, kärlek och sorg i den här pärlan till bok, och det enda jag önskar är att den hade varit lite längre."

@frusvessosbokhylla
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mormor dansade i regnet
 2. +
 3. Fiendevän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fiendevän av Sara H Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mormor dansade i regnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 22 juni 2021

  Det här är en liten pärla som är otroligt välskriven med ett fint språk. Den griper tag i mig och mina tankar går givetvis till mina föräldrar som träffades när min pappa kom till Sverige från Tyskland 1952. Och då tyskar inte direkt var populära här.

  Jag släpper inte boken för ens jag läst den från pärm till pärm. Det är fina personbeskrivningar och miljöskildringarna är verkligen väl genomtänkta. Det är en historia som beskriver stor sorg, många hemligheter och krigets brutalitet o... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 april 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den norska författaren Trude Teige har gett ut drygt ett tiotal böcker i Norge. Men den här boken, som hon skrev 2015, verkar vara den första som har översatts till svenska. En mycket välskriven, intressant, gripande och verklighetsbaserad roman som utspelar sig både i nutid och precis efter andra världskrigets slut. Kan varmt rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Trude Teige