Ordmålaren vid Västerhavet : 75 år med Alf Hambe (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2006-01-01
Förlag
Tre Böcker Förlag AB
Medarbetare
Jansson, Sid (red.), Ring, Anita (red.)
Illustrationer
foto
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Gcz Hambe, Alf
ISBN
9789170295942
Ordmålaren vid Västerhavet : 75 år med Alf Hambe (häftad)

Ordmålaren vid Västerhavet : 75 år med Alf Hambe

(1 röst)
Häftad Svenska, 2006-01-01

Slutsåld

Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Tre Böcker Förlag AB) hemsida, där det kan finnas mer information.

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Ordmålaren vid Västerhavet : 75 år med Al...

Övrig information

Alf Hambe - ordmålaren vid Västerhavet
Visa i molom, Kajsas udde, Odysseus, Orgeln på vinden, Säg vad blir det av oss - är några av de många visor som den halländske vispoeten, författaren och sångaren Alf Hambe för evigt skrivit in i den svenska visskatten. Hans produktion är omfattande - hittills 15 dikt- och vissamlingar, en dikt- och prosabok, en roman och 20 större musikproduktioner utöver medverkan i antologier, samlingsfonogram och småtryck.
Hans vagantiska äventyr från mångfaldiga resor speglas i författarskapet, likaså hans fascination för en saga, sägen och mytologi. I det vindpinade kustområdet i Halland lever han i sitt eget diktade Molom - en trollruna, en stämning, ett landskap med diffusa gränser befolkat av hans fantasi och högst personliga skaparlusta. Alf lekfulla allvar genomsyrar både hans dikt och verklighet. Vi bär ju våra samtliga åldrar inombords men somliga har större närhet till barndomens upptäckarglädje och spontana uttryck. Hans ordmålande och tonfröjdande vispoesi har i högsta grad berikat den svenska vistraditionen.
Till Alfs 75-årsdag beslöt vännerna runt om i Norden att skriva den här boken som hoppeligen kan bredda upplevelsen av hans verk.