Visor - dikter - ballader (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-03-27
Förlag
Tre Böcker Förlag AB
Medarbetare
Kjelbye, Mats (red.), Hörnelius, Maria (red.)
Illustrationer
foto
Dimensioner
257 x 215 x 15 mm
Vikt
560 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789170295959
Visor - dikter - ballader (inbunden)

Visor - dikter - ballader

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-03-27
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I över fyrtio år har jag levt med Kents texter. Under otaliga framträd andenhar jag läst hans dikter och sjungit hans sånger. Och alltid, all tid har det fyllt mig med livsmod och glädje. För vredens skull, för k ärlekens skull. För hans verbala lustmord på alla översittare och giri gbukar. För hans aldrig sviktande solidaritet med de utsatta.Att samla hans texter, att äntligen få dem i tryck, har känts som en stegrande nödvändighet. Den dag mitt minne sviker mig och mitt sista exemplar är bortlånat står man där med skägget i brevlådan. Efter en föreställnin g på Aftonstjärnan tog vi i hand, Mats Kjelbye och jag; nu måste det b li av. Nu eller aldrig måste texterna i tryck. Vi har letat i Kents pj äser, i häften och byrålådor, i gamla program och på lösa lappar. Här är det nu. Merparten av Kents sånger och ballader. Efterfrågade och ef terlängtade av så många. Flera sånger är utelämnade, därför att de krä ver sitt sceniska sammanhang för att komma till sin rätt. Och ändå. Så oerhört många som står på egna ben, som dessvärre har blivit mer aktu ella än när de skrevs. Ibland hard et varit svårt att härleda texterna , då de förekommer i flera av hans verk. Han var en återvinningens mäs tare. I de fallen har vi uteslutit härkomsten.Så läs hans dikter. Sjun g hans visor och ballader. Låt inte hans röst tystna. Gläds och förund ras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Visor - dikter - ballader
  2. +
  3. Den blå tvålen : romanen och konsten att göra saker och ting synliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den blå tvålen : romanen och konsten att göra s... av Sara Danius (häftad).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Visor - dikter - ballader. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det stora i det lilla
    Anne Dani, 22 november 2016

    I dagens Trumpvärld behövs den här rösten. Någon måste stå på den lilla människans sida och visa att värme och kärlek övertrumfar pengar, makt och status. Kent Andersson står för solidaritet med de utsatta och använder ordens makt till att underfundigt, rakt och träffande visa på egoismens faror och falskhet. Hoppfullt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kent Andersson

Övrig information

I över fyrtio år har jag levt med Kents texter. Under otaliga framträdandenhar jag läst hans dikter och sjungit hans sånger. Och alltid, alltid har det fyllt mig med livsmod och glädje. För vredens skull, för kärlekens skull. För hans verbala lustmord på alla översittare och girigbukar. För hans aldrig sviktande solidaritet med de utsatta.

Att samla hans texter, att äntligen få dem i tryck, har känts som en stegrande nödvändighet. Den dag mitt minne sviker mig och mitt sista exemplar är bortlånat står man där med skägget i brevlådan. Efter en föreställning på Aftonstjärnan tog vi i hand, Mats Kjelbye och jag; nu måste det bli av. Nu eller aldrig måste texterna i tryck. Vi har letat i Kents pjäser, i häften och byrålådor, i gamla program och på lösa lappar. Här är det nu. Merparten av Kents sånger och ballader. Efterfrågade och efterlängtade av så många. Flera sånger är utelämnade, därför att de kräver sitt sceniska sammanhang för att komma till sin rätt. Och ändå. Så oerhört många som står på egna ben, som dessvärre har blivit mer aktuella än när de skrevs. Ibland hard et varit svårt att härleda texterna, då de förekommer i flera av hans verk. Han var en återvinningens mästare. I de fallen har vi uteslutit härkomsten.

Så läs hans dikter. Sjung hans visor och ballader. Låt inte hans röst tystna. Gläds och förundras.