Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
Tre Böcker Förlag
Originaltitel
Kvinnor på jorden
Medarbetare
Dejke, Anders (form)
Dimensioner
215 x 154 x 16 mm
Vikt
571 g
ISBN
9789170297656
Kvinnor på jorden (inbunden)

Kvinnor på jorden

Inbunden Svenska, 2016-09-01
210
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Hon är född till att lida och kämpa", sagt om kvinnan i Indien. Det uttalandet kan gälla flera av det tjugotal kvinnor, vars liv skildras i den här boken. Särskilt de som har intervjuats i Filippinerna, Indien och Palestina lever i ett utsatt läge. Underlaget för de svenska kvinnorna är muntliga berättelser hämtade från Småland och Bohuslän. Boken belyser hur livet gestaltar sig i några länder på jorden, i olika miljöer och samhällsskikt, i nutid och gången tid.
Hur klara dessa kvinnor livet? Finns det hjälpmedel? Vad är en människas drivkraft? Hur kan hon bemästra svårigheter? Där finns mycket att förundras över och lära.
Kvinnor lever ofta i skuggan av män, men utför det mesta av arbetet på jorden. Att belysa kvinnors undanskymda liv känns som en viktig uppgift. Bildmaterialet i boken bidrar till inkännande och förståelse.
Berättelserna har många lager, de är spännande, gripande, vackra, omtumlande och alla livnära. Flera aspekter speglas: religionens betydelse, konstens och skapandets glädje, förtryckets, olyckans och fattigdomens förbannelse, liksom kraften i hoppet och den uthålliga strävan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnor på jorden
  2. +
  3. Moderata kvinnor i stad och kommun efter 1909 : om färgstarka kvinnor i det kommunalgrå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Moderata kvinnor i stad och kommun efter 1909 :... av Ann-Cathrine Haglund, Ann-Marie Petersson (kartonnage).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kvinnor på jorden