Till minne av livet : Kyrkogårdar och begravningsplatser i Stockholms Stift (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2018-10-25
Förlag
Stockholmia förlag
Medarbetare
Grönwall, Eva (förf.) / Gelotte Fernandez, Hanna (förf.) / Schönbäck, Hedvig (förf.) / Lindhagen, Suzanne (förf.) / Gårdstedt, Hanna (förf.) / Nilsson, Gunilla (förf.) / Roos, Britta (förf.) / Andersson, Dan (förf.) / Bellberg, Hedvig (förf.) / Berglund, Martina (förf.) / Karlsmo, Emelie (förf.) / A
Dimensioner
250 x 205 x 25 mm
Vikt
1168 g
SAB
Icu
ISBN
9789170313103
Till minne av livet : Kyrkogårdar och begravningsplatser i Stockholms Stift (inbunden)

Till minne av livet : Kyrkogårdar och begravningsplatser i Stockholms Stift

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-10-25
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är lätt att tro att allt som är gammalt alltid sett likadant ut. Kanske gäller det särskilt kyrkor och begravningsplatser. Man kan tro att tidens tand mest tärt på gravstenarnas form och text. Men myterna om kyrkogårdens oföränderlighet avfärdas i denna bok. Under perioder har stadens kyrkogårdar rymt bodar med försäljning, fattighus och prästbostäder. Man har byggt staket för att skydda mot allt som kunde ske i nattens mörker. Så kom tider då nätternas busliv ändå flyttade in bakom staketen och då öppnades kyrkogårdarna igen. Nu är det 2000-tal, och det är vår tids trender inom arkitektur och konst som påverkar. Hur kommer framtidens begravningsplats att se ut?

Till minne av livet är en lättillgänglig antologi om kyrkogårdar och begravningsplatser i Stockholms stift. Om historia, begravningsskick och seder i förändring. Om det mångkulturella och mångreligiösa Stockholm, och om det gröna kulturarv våra kyrkogårdar förvaltar. Texter om sorg och kyrkogården som ett läkande rum ger styrka och tröst, likaså korta texter av biskop emerita Caroline Krook.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till minne av livet : Kyrkogårdar och begravningsplatser i Stockholms Stift
  2. +
  3. Nyckelhålet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckelhålet av Caroline Krook (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »