Att göra stad i Stockholms urbana periferi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2021-02-18
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Medarbetare
Ejigu, Alazar (förf.) / Ferlander, Sara (förf.) / Gawell, Malin (förf.) / Hajighasemi, Ali (förf.) / Jukkala, Tanya (förf.) / Kellecioglu, Ihsan (förf.) / Kings, Lisa (förf.) / Klintström, Helena (förf.) / Korpi, Martin (förf.) / Kravchenko, Zhanna (förf.) / Lindström, Jonas (förf.) / Malmberg, Bo (
Dimensioner
223 x 195 x 35 mm
Vikt
1149 g
SAB
Odgd,Ncaa
ISBN
9789170313301

Att göra stad i Stockholms urbana periferi

Häftad,  Svenska, 2021-02-18
240
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En stad är en geografisk plats som består av byggnader, infrastruktur och administrativa institutioner. Men staden består också av de människor som genom tiderna har byggt, bott och levt i och mellan husen. Staden har inte blivit till av sig själv. Den har gjorts, och den görs kontinuerligt, av olika grupper av människor med skilda intressen. Denna antologi handlar om att göra stad.

Staden är inte uniform. Den karaktäriseras snarare av asymmetri, rörelse och dynamik där idéer, tankar, handlingar möter det fysiska och materiella. När Stockholm beskrivs syftas ofta på det centrala eller staden som helhet. Den här antologin tar i stället avstamp i de perifera delarna av Stockholm, i den urbana utkant som i dagligt tal kallas förorten eller orten rätt och slätt. Genom konkreta exempel från, bland annat, Flemingsberg, Skärholmen, Bredäng, Hagsätra, Järvaområdet och Husby belyser antologin hur människor, företag och institutioner är delaktiga i att göra stad i olika konstellationer, med varierande innehåll och på olika skalnivåer.

Antologin är skriven av forskare och samverkanspartners knutna till Södertörns högskola i Flemingsberg i södra Stockholm. Under fyra år har de studerat och diskuterat stadens dynamiska utveckling i ett unikt samverkansprojekt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att göra stad i Stockholms urbana periferi
  2. +
  3. Autisterna : om kvinnor på spektrat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autisterna : om kvinnor på spektrat av Clara Törnvall (häftad).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »