Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2022-05-24
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Medarbetare
Granlund, Bitte (form)
Dimensioner
235 x 161 x 22 mm
Vikt
634 g
SAB
Gcz Lange, Dagmar,Gcz Lang, Maria
ISBN
9789170313370

Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-24
238
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dagmar Lange, lektor vid Nya Elementarskolan och filosofie doktor i litteraturhistoria, klev 1949 in i offentligheten som deckarförfattaren Maria Lang. Hon satte en ny standard för den svenska deckaren och under fyra decennier kom varje höst en ny Maria Lang-deckare. Under terminerna var Dagmar Lange lärare och studierektor i Stockholm och på somrarna deckarförfattare i hemstaden Nora, i böckerna känd som Skoga. I biografin ställs frågan vad den dubbla identiteten innebär och här spelar deckarna en viktig roll. Motiven är ofta starka känslor som går överstyr och leder till mord. Passioner och dramatik var långt från Dagmar Langes noga inrutade tillvaro men deckarnas starka känslor kan spåras i egna händelser och upplevelser. En dubbel identitet skapas, Dagmar Lange, alias Maria Lang, som tillsammans utgör en enastående kvinna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang
 2. +
 3. Maria Lang : vår första deckardrottning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maria Lang : vår första deckardrottning av Lena Lundgren, Lisbet Wikner (inbunden).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Recension
  Annelie Cecilia, 28 april 2023

  Författaren upprepade sig ofta i boken och en direkt felskrivning där det stod att Maria Lang fyllde 60 1964 då hon fyllde 50 år. Annars intressant läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margaretha Fahlgren