Under jorden i Villette (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Martine Poirot (del 3)
Inläsare
Angela Kovács
Utgivningsdatum
2010-03-11
Förlag
Storyside
Medarbetare
Aschenbrenner, Dick (form)
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
230 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789170365263
Under jorden i Villette (cd-bok)

Under jorden i Villette

(4 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2010-03-11
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I slutet på 50-talet trampar en ung man som en galning för att hinna i tid till gruvan i belgiska Villette. Men hissen ner till gruvschaktet har redan gått. Han hör dånet, han ser räddningsmanskapet rusa till, han inser att han har en chans att försvinna, han skulle ha varit därnere med de andra, alla kommer att tro att han är död

Många år senare hittas en ung journalist mördad i en malmlast på en pråm i Villette. I handen har journalisten ett fragment av ett tidningsklipp, ett spår som leder till gruvorten Hanaberget i svenska Bergslagen. Kommunalrådet Birgitta Matsson har just varit med om att gruvan i Hanaberget stängts och sista lasten skeppats iväg till Belgien. Hon reser till Bryssel. En förmiddag hittas hon skjuten till döds på torget i Villette. Martine Poirot försöker hitta sambandet, många spår leder åt samma håll, till en liten ort i Sverige.

Den mördade journalisten hade två uppdrag i Villette, det ena var att undersöka Stephan Bergers, ägare till en del av järnverket i Villette, bakgrund och verksamhet, det andra var att skriva en historik över gruvdriften och den stora olyckan. Vad hade han upptäckt, varför måste han dö? Och vad visste Birgitta Matsson?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Under jorden i Villette
  2. +
  3. Flickorna i Villette

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickorna i Villette av Ingrid Hedström (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Under jorden i Villette. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst
    Pia, 1 juni 2010

    Villette och Hanberget beskriver författaren så övertygande att det är lätt att glömma att det är fiktiva platser. Platserna är väl beskrivna i hur de ser ut och läsaren får också känsla för platsernas och folkets karaktär.

    Jag tycker att intrigen är bra och den är trovärdig. Det känns som Hedström gjort en ordentligt research vilket bidrar till bokens trovärdighet. Trovärdigheten motarbetas dock lite av att Hedström valt att knyta ihop trådarna lite för stramt. Detta gör hon genom a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Under jorden i Villette