Under jorden i Villette (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (331.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Martine Poirot (del 3)
Inläsare
Angela Kovács
Utgivningsdatum
2010-03-12
Förlag
Storyside
ISBN
9789170365270
Under jorden i Villette (ljudbok)

Under jorden i Villette Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2010-03-12

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    39
Visa alla 1 format & utgåvor
I slutet på 50-talet trampar en ung man som en galning för att hinna i tid till gruvan i belgiska Villette. Men hissen ner till gruvschaktet har redan gått. Han hör dånet, han ser räddningsmanskapet rusa till, han inser att han har en chans att försvinna, han skulle ha varit därnere med de andra, alla kommer att tro att han är död ...

Många år senare hittas en ung journalist mördad i en malmlast på en pråm i Villette. I handen har journalisten ett fragment av ett tidningsklipp, ett spår som leder till gruvorten Hanaberget i svenska Bergslagen. Kommunalrådet Birgitta Matsson har just varit med om att gruvan i Hanaberget stängts och sista lasten skeppats iväg till Belgien. Hon reser till Bryssel. En förmiddag hittas hon skjuten till döds på torget i Villette. Martine Poirot försöker hitta sambandet, många spår leder åt samma håll, till en liten ort i Sverige.

Den mördade journalisten hade två uppdrag i Villette, det ena var att undersöka Stephan Bergers, ägare till en del av järnverket i Villette, bakgrund och verksamhet, det andra var att skriva en historik över gruvdriften och den stora olyckan. Vad hade han upptäckt, varför måste han dö? Och vad visste Birgitta Matsson?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Hedström