Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Malmsjö
Utgivningsdatum
2010-08-06
Upplaga
1
Förlag
Storyside
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789170365669
Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem (cd-bok)

Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok Svenska, 2010-08-06
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Träffsäkert skildrar Åke Edwardson denna skärseld av ickeliv, detta limboliknande tillstånd mellan två onämnbara punkter i detta hemsökta pars allt ödsligare liv. Språket äger en känslig precision, en tonsäkerhet som blir till ett med deras liv, som växer samman med den avbefolkade bygden. Det är gripande. Det är mänskligt. Det är en bok som andas tungt och långsamt som livet självt. Jag är djupt imponerad. Återigen visar Åke Edwardson att han är en av våra verkligt viktiga författare."
Ystads Allehanda

"Edwardson har skrivit en gripande och tragisk roman. Märkligt nog blir den aldrig tung att läsa. Det finns ett rytmiskt flyt i språket. Då och då sprängs en rolig historia in i den allvarliga berättelsen. [...] Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är kanske inte lika kommersiellt gångbar, men jag hoppas att många läsare hittar fram till denna mänskliga och hjärtslitande roman. Här når fasan andra och djupare dimensioner."
Göteborgs-Posten

Hon hörde en mygga någonstans i rummet, men den kunde finnas i hennes huvud. Två dagar efter olyckan hade hon hört ett brusande ljud och det hade funnits kvar sedan dess. Läkaren hade förklarat att tinnitus kunde utlösas efter en stark sinnesrörelse. Hon hade ätit Efexor och Mirtazapin i fem månader nu men bruset hade inte försvunnit. Stormen fanns kvar i henne. Det var en påminnelse. När pojken i sängen öppnade sina ögon skulle stormen lösas upp.

Ann och Johan Nedergård sitter vid sin snart elvaårige sons sjuksäng. Andreas har legat i koma i flera månader sedan han fått ett träd över sig efter den stora stormen.

Med stor medkänsla och på ett starkt och mångbottnat språk skildras hur Johan och Ann lever i chock och desperation, men också med ett hopp. Hur ska de kunna fortsätta med sina liv? Kommer det att vara något mer än en semester från döden? Och den största frågan kommer Andreas att återvända till dem? Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är en roman om kärlekens villkor under den största påfrestning två personer kan utsättas för.

Åke Edwardson är en av våra främsta författare. Han har varit nominerad till Augustpriset och belönats med en rad utmärkelser. Han har vunnit en miljonpublik, både i Sverige och utomlands med sina böcker. Nu återvänder han till det litterära landskap där han rörde sig i Genomresa och Jukebox, denna gång i nutid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem
 2. +
 3. Möt mig i Estepona

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möt mig i Estepona av Åke Edwardson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se
  Tove Birkeland Brandt, 21 mars 2011

  Jag rekomenderar denna bok då den tar upp gripande livsöden med vackra beskrivningar, på samma gång som boken handlar om sorg och ett tungt vardagligt liv så är den också full av humor. Boken griper tag i ens inre och jag själv har hört den som ljudbok där uppläsaren jonas Malmsjö ger boken en helt underbar dimension. Varma rekomendationer att lyssna på denna fina bok.

 2. Gripande
  Pia, 12 september 2010

  Det här är den första bok jag läser av Edwarson som inte handlar om Erik Winter. Edwardsons sätt att bruka det svenska språket är det samma även i denna bok.

  Edwarson skildrar Anns och Johans situation med medkänsla och värme. Han förmedlar på ett övertygande det vakuum som Ann och Johan lever i.

  Jag gillar att boken, trots sin dystra handling, aldrig blir nattsvart. Det finns hela tiden hopp.

  Jag är imponerad av att Edwardson kan skriva en så stillsam historia som ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Svalorna flyger så högt att ingen längre ...