Den odödliga Henrietta Lacks (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2012-01-16
Upplaga
1
Förlag
Storyside
Översättare
Göran Grip
Originaltitel
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
130 x 130 x 25 mm
Vikt
260 g
SAB
Lz Lacks, Henrietta/LC,616.02774092
ISBN
9789170367199
Den odödliga Henrietta Lacks (cd-bok)

Den odödliga Henrietta Lacks

(1 röst)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2012-01-16
239
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Gripande bästsäljare
I januari 1951 diagnosticerades Henrietta Lacks med cancer. Knappt nio månader senare avled hon. Men de cellprov som hennes läkare tog lever fortfarande. De har gett upphov till minst tre Nobelpris, de låg till grund för poliovaccinet, de har varit på månen. I dag finns det 17 000 patent baserade på Henrietta Lacks celler. Ett provrör med HeLa-celler kostar 256 dollar. Men Henrietta Lacks familj har aldrig fått ett öre i ersättning.
Den odödliga Henrietta Lacks är en storartad berättelse om vetenskapens fantastiska förmåga att övervinna sjukdomar och skapa ett bra liv för oss alla. Men också en tragisk historia om krocken mellan medicin, etik och ras. Och inte minst en djupt skakande berättelse om en dotter, som förtärdes av frågor om den mor hon aldrig fick lära känna.
Rebecca Skloot är en prisbelönad vetenskapsjournalist. Hennes kritikerrosade debutbok har översatts till fler än 25 språk. För att du ska hinna ta till dig budskapet berättar skådespelaren Katarina Ewerlöf den viktiga historien om Henrietta i lugn och ro.

"Jag lade ner Rebecca Skloots bok flera gånger. Förmodligen 10 gånger. En gång för att röra om i brasan. En gång för att tysta en ilsket ringande mobiltelefon. Och 8 gånger för att jaga min fru och diverse besökare runt i huset för att berätta att jag höll på att läsa en av de mest utsökta och rörande faktaböcker jag läst på lång, lång tid. New York Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den odödliga Henrietta Lacks
  2. +
  3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den odödliga Henrietta Lacks. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant
    Pia, 16 maj 2012

    "Den odödliga Henrietta Lacks" är en bok som ingen annan. Jag har nog aldrig läst en bok som har fått mig att fundera så mycket och lämnat mig med så många frågor. Vad är rätt och vad är fel? Vad får man göra i forskningens tjänst och var går gränsen för integritetsintrång? Och vem får tjäna pengar på någon annans biologiska prover?

    Det är både en fascinerande och skrämmande läsning. Visste jag inte bättre skulle man lätt kunna tro att boken är science fiction eller en riktig skräckf... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den odödliga Henrietta Lacks