Felicia försvann (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Julia Dufvenius
Utgivningsdatum
2012-01-13
Upplaga
1
Förlag
Storyside
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
130 x 130 x 17 mm
Vikt
130 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789170367274

Felicia försvann

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
CD-bok, Svenska, 2012-01-13
216 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En tapper kvinnas uppgörelse
Felicia försvann är en skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan Felicia Feldt, en manusförfattare i Stockholm, född 1967 som dotter till Anna Wahlgren. Mamman är känd för sina böcker och åsikter om barnuppfostran.

En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått?
Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om. För när hon håller så där om min haka så skickar jag allt mitt hat som jag har. För mig själv, i min egen tystnad.
Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

Felicia ifrågasätter sin mammas livsstil och vill veta varför stora mängder alkohol och män, fick uppta plats även i hennes eget liv. Hon är besviken på mammans författande, som hängde ut hennes uppväxttid till allmän skärskådan och gestaltade en Felicia som Felicia själv inte känner igen.
Felicia försvann är en modig resa i en dagbok utan tidslinje. Författaren matchar ögonblicksbilder av en otrygg barndom med en självständig kvinnas känslor, inför ett vuxet liv där så mycket skulle vara självklart, vore det inte för själssåren som inte läker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Felicia försvann
 2. +
 3. De skandalösa

De som köpt den här boken har ofta också köpt De skandalösa av Simona Ahrnstedt (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Felicia försvann. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tragisk
  Bitte, 2 april 2014

  Stackars barn som vuxit upp under sådana förhållanden. Tycker det är fantastiskt att Felicia orkar skriva om sin otroligt röriga, flackande uppväxt. Värd att läsa/lyssna på.

 2. Mycket bra. Beskriver ur ett barns perpektiv, lukter,...
  kristina Faleij, 14 oktober 2013

  Mycket bra. Beskriver ur ett barns perpektiv, lukter, smak, känslor, synintryck. Alla sinnen som ett barn upplever sin tillvaro. Den berörde mig.

 3. Gripande och tragisk
  Pia, 16 maj 2012

  Boken skildrar en uppväxt på 70-talet vilket är den tid då jag själv växte upp. Dock såg min uppväxt väldigt annorlunda ut än den Felicia beskriver. Men författarens beskrivning av det tidstypiska väcker en del minnen.

  Felicia sätt att berätta sin berättelse är väldigt annorlunda för en biografi. Det finns ingen tidslinje, ingen början och inget slut. Författaren hoppar mellan olika tidsperioder i sin uppväxt och nutid. Det som binder ihop hoppen är att nutidsberättelsen beskriver e... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Felicia försvann