Fasanjägarna (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 2)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2012-05-03
Upplaga
1
Förlag
Storyside
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Fasandraeberne
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
290 g
SAB
Hce
ISBN
9789170367335
Fasanjägarna (cd-bok)

Fasanjägarna

(29 röster)  |  Läs 4 recensioner
CD-bok Svenska, 2012-05-03

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Rafflande lyssnarfavorit
1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de mest välbärgade familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is.
Nio år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat.
Av oförklarliga anledningar hamnar mappen med fallet på kriminalinspektör Carl Mørcks skrivbord. Mørck, som arbetar på Köpenhamnspolisens Avdelning Q, är först övertygad om att fallet har hamnat fel. Men när han börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet.
Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan uteliggaren Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter henne eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och är det verkligen vad de vill?
Fasanjägarna är den andra boken om Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen. Författaren Jussi Adler-Olsen blundar inte för verkligheten när han leder inspektör Carl Mørck genom mörkret i de kriminellas värld. Den är brutal, men inte ensidig, och den omtyckta uppläsaren Stefan Sauk återger bokens muntra stunder lika naturtroget som de farofyllda.

"Bland det absolut bästa som skrivs idag." Lotta Olsson, Dagens Nyheter
"Jussi Adler-Olsens böcker om polisen Carl Mørck är en liten sensation enligt mig. Sammantaget är det nog det mest spännande jag läst på länge. Adler-Olsen kommer att bli en skräll, även utanför de skandinaviska länderna, och kommer därför också bidra till att öka intresset ännu mer för deckarförfattare från våra nordliga länder." Västerbottens Folkblad
"Spänning i den högre skolan. Adler-Olsen har stil och ett ypperligt sinne för komik. I en vanligtvis så allvarlig (läs humorlös) genre som deckare är Jussi Adler-Olsen ett befriande lättsamt under att beskåda." Kristianstadsbladet
"Semestern är garanterat räddad för alla som inte hittat böckerna om Avdelning Q ännu." Smålands-Tidningen
"Genom de intressanta karaktärerna i kombination med skickligt konstruerade intriger visar Adler-Olsen att den danska deckarscenen just nu står sig starkt i den skandinaviska konkurrensen." Smålandsposten
"Med suveränt berättargrepp för oss författaren mellan nuets polisarbete och brottslingarnas agerande då och nu. Det blir en starkt suggestiv berättelse, engagerande och övertygande i sin obarmhärtiga gestaltning av senare decenniers egotrippade karriärmänniskor." Ingvar Engvén, BTJ
"Jussi Adler-Olsen skildrar verklighetstroget de olika världarna. Jag vill läsa mer. Jag bara SÅ gillar Carl Mørck och Assad." Tidningen Kollega (Betyg 5 av 5)
"Adler-Olsen är en smart intrigmakare men också en skicklig skildrare av personer och miljöer." Politiken
"Jussi Adler-Olsen håller stilen hela vägen till det överraskande och våldsamma slutet." Weekendavisen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fasanjägarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fasanjägarna
  Elisabet Katisko, 30 april 2014

  En stor fördela är att ha följt trion från Avdelning Q och deras personligheter. Stefan Sauk utmärkta tolkning som ger prägel på innehållet. Spännande, rolig och otäck händelseutveckling som kan tyckas vara lite väl absurd. Välskriven och ett mustigt språk.

 2. "Fasanjägarna" är den andra boken om Carl Mørck vid...

  "Fasanjägarna" är den andra boken om Carl Mørck vid Köpenhamnspolisens Q-avdelning.
  Carl Mørck förmodar att akten över fallet hamnat på hans skrivbord av misstag. Mordet på de båda tonåringarna skedde 1987 och mördaren sitter i fängelse efter att ha erkänt morden, så varför skulle han ens titta på det.

  Tillsammans med sin assistent Assad börjar han ändå rota i det gamla fallet, som visar sig ha kopplingar tillbaka till en internatskola på 1980-talet. I skolan fanns ett sammansvet... Läs hela recensionen

 3. Underhållande kombination av spänning och humor. Är...
  -, 8 maj 2013

  Underhållande kombination av spänning och humor. Är glad att jag köpte alla fyra som hittills utkommit. Lyssnat på två och ser fram emot övriga.

 4. Fasanjägarna
  Anna, 14 januari 2013

  Jag har lyssnat på på ljudboken och med Stefan Sauk som uppläsare kan det inte bli annat än bra. Han ger de olika karaktärerna liv på ett fantastiskt och målande sätt. Boken är välskriven, spännande och rolig. I Fasanjägarna löser den lite buttre kriminalinspektören Carl Mørck och hans assistent Assad ett brutalt mord på ett syskonpar som leder dem via Danmarks välbärgade till stadens utslagna. En både skrämmande och tänkvärd berättelse med stort underhållningsvärde!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jussi Adler-Olsen