Journal 64 (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 4)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2012-08-22
Upplaga
1
Förlag
Storyside
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Journal 64
Dimensioner
130 x 130 x 40 mm
Vikt
348 g
SAB
Hce
ISBN
9789170367366
Journal 64 (cd-bok)

Journal 64

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok Svenska, 2012-08-22

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Fram till för bara 40 år sedan skickades missanpassade kvinnor till Kvinnohemmet på ön Sprogø för att glömmas bort. Grymhet, tvång och förnedring tillhörde vardagen på den lilla isolerade ön utanför Danmarks kust. För vissa innebar livet på ön oinskränkt makt, men för de flesta en fruktansvärd misär. Dit kom Nete Hermansen, och hon lyckades även ta sig därifrån. Trodde hon.

En dag hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir inledningen på en av Avdelning Q:s hittills svåraste utredningar. Vad döljer hennes förflutna? Vad hände egentligen med henne? Vart försvann människorna runt henne? Och vem låg bakom?

Manad av sina envisa assistenter, Assad och Rose, börjar Carl Mørck att arbeta med det gamla fallet. Snart går det upp för den lilla gruppen att fallet blott är en liten del av något mycket större. Det handlar om övergrepp av det värsta slaget och det pågår fortfarande. Samtidigt har Carl egna problem på det privata planet. Ett annat fall har nämligen blivit aktuellt, en gammal mordutredning från 1978 där Carls farbror drunknade under mystiska omständigheter. Utredningen lades ner i brist på bevis, men det fanns två huvudmisstänkta: kusinerna Ronny och Carl Mørck.

Journal 64 är fjärde delen om Avdelning Q.

"Ännu en träffsäker spänningsroman från Jussi Adler-Olsen fylld med spänning, humor och skräck."
Berlingske Tidende

"Jussi Adler-Olsen har för länge sedan bevisat att han kan skriva bättre spänningsromaner än de flesta av hans danska kollegor och fullt i klass med de bästa utländska."
Jyllands-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Journal 64. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Att lyssna med uppläsare Sauk är underhållande
  MB Andersson, 10 november 2014

  Jussi Adler-Olsens böcker om avdelning Q är böcker med stort underhållningsvärde, spännande och med härliga karaktärer.
  Att lyssna på böckerna på svenska med uppläsare Stefan Sauk är rena underhållningen. Sauk är suverän i att framställa de olika karaktärerna, som att lyssna på en radioteater, han gör det så att man bara älskar huvudkaraktärerna, charm och humor.
  Såg den danska filmatiseringen av "kvinnan i rummet", tyvärr var all charm i karaktärerna borta, filmen var platt. Det går ... Läs hela recensionen

 2. Bland det bästa som skrivits i deckarväg, intressant...
  agneta asplund, 30 oktober 2013

  Bland det bästa som skrivits i deckarväg, intressant handling, uppläsningen den bästa jag någonsin hört. Väntar på att Adler Olsson skall komma ut med nästa bok.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Journal 64