Himmel över Hassela (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (79.3 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Johan Svensson
Utgivningsdatum
2013-09-02
Förlag
Storyside
ISBN
9789170367892
Himmel över Hassela (ljudbok)

Himmel över Hassela (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-09-02

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Himmel över Hassela är Kalles berättelse och hans ord rusar fram. Han är full av fantasi, roliga ordvändningar och av sorg. Han återberättar, genom hastiga skissteckningar och ingående detaljer, sitt liv från lågstadiet, då de kom till Hassela, fram till nu, när han börjat gymnasiet. Om sin bokstavskombination som för den verbale, ensamme, underfundige och arge Kalle varken gör till eller från, om Josef, om skidkillarna, och om Heidi, som både är slutet och början.

Augustprisnominerade författaren Viveka Sjögren är tillbaka med en rasande snabb och vårdslöst vacker berättelse.

Pressröster om Himmel över Hassela:
"Viveka Sjögren är en författare med förmåga att skriva starka och berörande böcker. Med /.../ 'I den tysta minuten mellan' (2011) och nu senast 'Himmel över Hassela' (2012) anser jag att hon har skrivit in sig bland de mer angelägna svenska barn- och ungdomsboksförfattarna. Språket i 'Himmel över Hassela' är glasklart. Det förekommer inget slarv, inte ett ord känns onödigt."
Anna Dunér, Täby Bibliotek

"Viveka Sjögren /.../ skildrar återigen en stark historia om en kille mitt i värsta tonårskrisen, sliten mellan kompisar och usla hemförhållanden. Det är vackert och vemodigt och humoristiskt."
BTJ

"Efter några sidor är jag fast och undrar hur författaren burit sig åt för att bryta sig in i en tonårskilles tankevärld."
Ljusnan

"En tonårsroman som går lite utöver det vanliga."
Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viveka Sjögren