Fjärilseffekten (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Karin Alvtegen
Utgivningsdatum
2013-03-28
Upplaga
1
Förlag
Storyside
Dimensioner
130 x 130 x 15 mm
Vikt
148 g
SAB
Hc
ISBN
9789170368271
Fjärilseffekten (cd-bok)

Fjärilseffekten

(5 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2013-03-28
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En bil krockar av oförklarlig anledning med ett Intercitytåg. Elva människor dör. Men vad ledde egentligen fram till olyckan? Fanns det ett exakt startö gonblick? Vem mer än bilföraren delar skulden?

Alla händelser förgrenar sig bakåt, tillfälligheter länkas i ett oändligt nät som leder fram till nu.

I hela sitt liv har Bodil anpassat sig efter omgivningens behov och för väntningar. 55 år gammal drabbas hon av obotlig sjukdom som mäter ut hen nes tid. Hon begrundar sitt liv och tän ker tillbaka för att knyta ihop trådarna. Framför allt vill hon hinna närma sig sin dotter Viktoria. En högpresterande jurist som trots sina fördomar ser sig tvungen att söka hjälp hos en psykote rapeut. Innan Bodil hinner berätta om sin sjukdom bryter Viktoria kontakten med löftet att höra av sig om några månader.

Andreas lever ett okomplicerat liv med fru och barn i en välbärgad Stockholmsförort. Av en tillfällighet befinner han sig i en butik som utsätts för rån och han blir hotad till livet. Händelsen berövar honom känslan av trygghet och förmågan att sova. Han börjar ifrågasätta allt mer i sitt liv och bit för bit faller hans värld isär. Utan att känna till varandras exis tens rymmer Bodils liv val som indi rekt påverkar Andreas öde.

Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft. Och om vår ovilja att försonas med livets villkor att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjärilseffekten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven som får mig upprörd
    Marve, 11 februari 2014

    Mycket välskriven och tänkvärd bok Ibland gör det så ont att det knyter sig i magen. Boken är möjligen för kort, skulle gärna vilja veta mer om fler karaktärer. Det är en bok som berör på många sätt. Läsvärd. CD-boken som är författaruppläsning ger en extra krydda.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fjärilseffekten