Fjärilseffekten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (216.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Karin Alvtegen
Utgivningsdatum
2013-03-28
Förlag
Storyside
ISBN
9789170368288
Fjärilseffekten (ljudbok)

Fjärilseffekten Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2013-03-28

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En bil krockar av oförklarlig anledning med ett Intercitytåg. Elva människor dör. Men vad ledde egentligen fram till olyckan? Fanns det ett exakt startö-gonblick? Vem mer än bilföraren delar skulden?

Alla händelser förgrenar sig bakåt, tillfälligheter länkas i ett oändligt nät som leder fram till nu.

I hela sitt liv har Bodil anpassat sig efter omgivningens behov och för-väntningar. 55 år gammal drabbas hon av obotlig sjukdom som mäter ut hen-nes tid. Hon begrundar sitt liv och tän-ker tillbaka för att knyta ihop trådarna. Framför allt vill hon hinna närma sig sin dotter Viktoria. En högpresterande jurist som trots sina fördomar ser sig tvungen att söka hjälp hos en psykote-rapeut. Innan Bodil hinner berätta om sin sjukdom bryter Viktoria kontakten med löftet att höra av sig om några månader.

Andreas lever ett okomplicerat liv med fru och barn i en välbärgad Stockholmsförort. Av en tillfällighet befinner han sig i en butik som utsätts för rån och han blir hotad till livet. Händelsen berövar honom känslan av trygghet och förmågan att sova. Han börjar ifrågasätta allt mer i sitt liv och bit för bit faller hans värld isär. Utan att känna till varandras exis-tens rymmer Bodils liv val som indi-rekt påverkar Andreas öde.

Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft. Och om vår ovilja att försonas med livets villkor - att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjärilseffekten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bodil har fått veta att hon lider av en snabbt...
    Bokälskaren, 4 maj 2013

    Bodil har fått veta att hon lider av en snabbt fortskridande sjukdom som inom en snar framtid kommer att ta hennes liv. Hon passar på att göra de där småsakerna som hon alltid har velat men aldrig riktigt har vågat, som att gå på restaurang själv, och dricka vin.

    Viktoria har växt upp i ett känslofattigt hem, med en far som var mer eller mindre ständigt deprimerad och en mor som var liksom lös i konturerna; svår att få något grepp om och utan egen personlighet. Viktoria konstaterar ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Alvtegen