Koltrasten som trodde att den var en ambulans (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (155.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anders Mildner
Utgivningsdatum
2012-12-14
Förlag
Storyside
ISBN
9789170368431
Koltrasten som trodde att den var en ambulans (ljudbok)

Koltrasten som trodde att den var en ambulans Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2012-12-14

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    29
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur låter världen? Frågan kan tyckas märklig, det är väl bara att lyssna. Problemet är bara att vi aldrig varit särskilt duktiga på det, istället har vi i modern tid gjort precis allting för att slippa höra.
Boken är en vindlande historia om spöken, militärens ljudvapen, koltrastar som tror att de är ambulanser, sjungande neandertalare, tyska filosofer, arkitektur, döva valar, klasskamp, den onde Kahn från Star Trek och laboratorieframställd popmusik. Med stor träffsäkerhet rör sig berättelsen mellan historia och populärkultur, mellan samhällsfenomen och den personliga reflektionen.
Chansen är stor att boken bidrar till att du plötsligt hör sådant som du aldrig tänkt på och börjar förändra hur du arbetar och lever. Du kommer utan tvivel förstå hur vår ljudmiljö faktiskt är ett val som hänger nära ihop med hur vi förhåller oss till samhällsutvecklingen, och vilka som oftast blir vinnare respektive förlorare.

Anders Mildner är journalist och författare. Han har bland annat jobbat på Sydsvenskan, Expressen och Svenska Dagbladet. I ett tidigare liv har han drivit musikbolag och spelat trummor i 90-talsbandet Beagle.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Mildner

  • Internet : Amatörerna

    Anders Mildner

    Ur 11 septembertraumats sorgearbete steg nollnolltalets media framför andra fram, bloggen. Vi lärde oss att tillgängliggöra vad som helst, när som helst, var som helst på internet. Det var ett decennium då eliten tvingades backa för amatörerna. (E...