438 dagar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (277.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Schibbye, Martin Wallström
Utgivningsdatum
2013-09-18
Förlag
Storyside
ISBN
9789170368530
438 dagar (ljudbok)

438 dagar (ljudbok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-09-18
144
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogadenregionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larmrapporterna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen.

Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i ökensanden. Men när det ursprungliga reportaget dog, tog en annan historia sin början. En berättelse om rättslöshet, propaganda och storpolitik. Efter en Kafka-artad rättegång dömdes vi till elva års fängelse för terroristbrott. Och vi var långt ifrån ensamma. Bredvid oss satt journalister och politiker som dömts på löpande band för att de inte hade gått i diktaturens ledband. Vår skildring av olja förvandlades till en historia om bläck. Vardagen blev en kamp för överlevnad i det ökända Kalityfängelset. På ett cementgolv bakom korrugerad plåt - i en värld av dödliga sjukdomar, misshandel och förtryck - skapade vi en vardag med hjälp av stenhårda rutiner. Fråntagna våra skosnören och vår yttrandefrihet försökte vi bevara det mest värdefulla man har: friheten att själv bestämma vem man är.

Här är vår berättelse om pressfrihet och kärlek under 438 dagars helvete.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 438 dagar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den säger allt. Ibland hänger jag inte med i och med...
    Christer Eklund, 27 oktober 2013

    Den säger allt. Ibland hänger jag inte med i och med JAG-formen och vem det egentligen handlar om. Men samtidigt förstår jag hur journalistik handlar om och hur mycket det egentligen är. Säger bra jobbar. Även om historien egentligen skulle handla om något helt annat. Jag ger 5 av 5 på grund av att man inte kunde sluta lyssna, även om man visste hur det skulle sluta. Spänningen var olidlig!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om 438 dagar