I taket lyser stjärnorna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (132.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Johanna Thydell
Utgivningsdatum
2014-02-28
Förlag
Storyside
ISBN
9789170369278
I taket lyser stjärnorna (ljudbok)

I taket lyser stjärnorna Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2014-02-28

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I taket lyser stjärnorna är Johanna Thydells hyllade debutbok som belönats med både Augustpriset och Slangbellan. 2009 filmatiserades den och vann då flera Guldbaggar.
Jenna är tretton år och har just börjat sjuan. Det enda hon borde oroa sig för är Ullis-Knullis i klassen som hon hatar och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till henne. Men Gud har inte skött sitt jobb. Hemma hos Jenna finns en rullator, en doseringslåda, en duschstol och peruker. Där bor nämligen en mamma som har cancer.
I taket i Jennas rum har hon och mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Under en av dem har hon gömt en dikt. Om du dör mamma, då tar jag livet av mig. I taket lyser stjärnorna är en roman om det svåraste svåra. Om att vara stark och svag på samma gång. Om att ingenting blir riktigt som man trott och om den första kärleken som ingen annan kan förstå.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I taket lyser stjärnorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sorgen men då värt det!
    -, 21 augusti 2021

    Under 19 år har jag läst den här boken 3 gånger , den är lika bra varje gång. Den får mig att gråta störe delen av tiden men den fömedlar också hopp. Själv har jag förlorat 3 familje medlemmar i kanser och tycker denna boken reflekterar hur det är leva nära sjukdomen extremt bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johanna Thydell