Till sista droppen : Den kommande oljekrisen och de nya lösningarna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Sofia Boda
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Half Gone. Oil, Gas, Hot Air and the Global Energy Crisis
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
P.08
ISBN
9789170371608
Till sista droppen : Den kommande oljekrisen och de nya lösningarna (inbunden)

Till sista droppen : Den kommande oljekrisen och de nya lösningarna

Inbunden Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Vi vet att oljan kommer att ta slut. Vi vet också att oljetoppen, den punkt då utvinningen nått sitt maximum, närmar sig.

När oljetoppen närmar sig råder det dock starkt delade meningar om. Oljebolag, regeringar och många etablerade experter tror att vi har minst ett par tre decennier på oss.

Jeremy Leggett, författare och före detta geolog på oljebolaget Shell, hävdar att toppunkten inträffar inom de allra närmaste åren. Därefter tvingas industrisamhällena att minska produktionen av sin ekonomiskt viktigaste vara och beskära den energikälla som vi gjort oss extremt beroende av.

Vad som händer när marknaden tvingas inse och agera utifrån detta kan vi bara gissa. Vi vet att det kommer att bli en dramatisk omställning.

Men tekniken för alternativ energiproduktion existerar idag. Att det inte satsas i stor skala på den hänger framför allt samman med de enorma ekonomiska och politiska intressen som är knutna till oljeindustrin.

När oljeepoken går mot sitt oundvikliga slut kommer världen att förändras.

Till sista droppen är en lättillgänglig och djupt engagerande bok skriven av en författare med expertkunskaper och direkt tillgång till diskussionerna i de mäktiga oljebolagens styrelser. Ingen tidigare bok ger en så kunnig och samtidigt skrämmande bild av den katastrof som väntar oss - om vi inte agerar nu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Till sista droppen : Den kommande oljekri...

Övrig information

Vi vet att oljan kommer att ta slut. Men tekniken för alternativ energiproduktion existerar idag. Att det inte satsas i stor skala på den hänger framför allt samman med de enorma ekonomiska och politiska intressen som är knutna till oljeindustrin. När oljeepoken går mot sitt oundvikliga slut kommer världen att förändras. Till sista droppen av Jeremy Leggett är en lättillgänglig och djupt engagerande bok skriven av en författare med expertkunskaper och direkt tillgång till diskussionerna i de mäktiga oljebolagens styrelser.