Sverige, Sverige fosterland : om ungdom, identitet och främlingskap (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Blombäck, Robert (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Mc ,Ohdib-c ,Oabkba
ISBN
9789170372308
Sverige, Sverige fosterland : om ungdom, identitet och främlingskap (pocket)

Sverige, Sverige fosterland : om ungdom, identitet och främlingskap

om ungdom, identitet och främlingsskap

(1 röst)
Pocket Svenska, 2006-03-01
59
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Jag blev jävligt kall och torkade av kniven. En kompis till mig som huggt nån berättade att han känt sig som störst, bäst och vackrast efteråt. Men så kände inte jag. Jag kände mig inte alls osårbar eller oövervinnelig. Jag kände mig helt normal."
Gustavo

Motsättningarna mellan invandrare och svenskar har ökat och det märks framför allt bland ungdomar. På många högstadium och gymnasier finns osynliga murar i skolsalar, kafeterior och uppehållsrum. På ena sidan invandrare, på andra sidan svenskar. Sverige, Sverige, fosterland handlar om hur allt detta började, om ungdom, identitet och främlingskap. Gellert Tamas och Robert Blombäck skildrar krisens 1990-tal, ett decennium då Sverige oåterkalleligt förändrades. I ett antal täta, närgångna reportage möter vi det frustrerade förortsgänget i invandrarförorten, unga nynazister som bränner kors och kastar brandbomber mot flyktingförläggningar, de våldsamma fotbollsupportrarna i Black Army och utvisningshotade flyktingar. I det sista reportaget får vi följa med en ung nationalist som tvivlar på att Hitlers gaskammare existerat på en resa till Auschwitz.
I text och bild ger Gellert Tamas och fotografen Robert Blombäck en unik bild av Sverige i mitten på 1990-talet.
FÖRFATTARNA:
Gellert Tamas är journalist och författare. Han har skrivit den uppmärksammade och kritikerrosade boken Lasermannen. En berättelse om Sverige.
Robert Blombäck är fotograf med inriktning på dokumentära projekt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverige, Sverige fosterland : om ungdom, identitet och främlingskap
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gellert Tamas

Övrig information

Sverige, Sverige, fosterland handlar om ett decennium då Sverige oåterkalleligt förändrades. I ett antal täta, närgångna reportage möter vi förortsgänget från Husby, skinnhuvudet som förnekar förintelsen, killarna som kastar brandbomber mot flyktingförläggningar, medlemmar i Black Army och utvisningshotade flyktingar. Gellert Tamas och Robert Blombäcks klassiska reportagebok gavs ut första gången 1995. Nu publiceras deras skildring av Sverige i mitten på 1990-talet äntligen i pocket.