Vi måste prata om Kevin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Cajsa Mitchell
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
We need to talk about Kevin
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
660 g
SAB
Hce
ISBN
9789170372643
Vi måste prata om Kevin (inbunden)

Vi måste prata om Kevin

Inbunden Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Kevin Khatchadourian verkar vara ett alldeles vanligt barn. Han är välskapt och till synes normalbegåvad, och hans pappa Franklin är överlycklig över att ha fått en son. Det är bara hans mamma Eva som tycker att något verkar vara fel. Varför är han så sluten, varför verkar han vara så full av undertryckt vrede? Gång på gång är Kevin inblandad i underliga olyckor. Eva blir med tiden nästan rädd för sin son och känner sig främmande inför detta barn som verkar omöjligt att komma inpå livet. Trots att hon känner att det är fult av en mor att känna så för sitt barn försöker hon diskutera sina misstankar om Kevin med sin man och andra i sin närhet, men möter bara oförstående.

När Eva till slut får rätt sker det på ett fruktansvärt sätt: Kevin skjuter ihjäl sju av sina skolkamrater och två anställda. I en rad brev, som tillsammans utgör romanen, skriver Eva brev till Franklin, den make hon inte längre lever med. Hon försöker reda ut deras skuld i det som hänt, försöker förstå hur det kunde gå så långt och om det finns något sätt att försonas med det som skett.

Vi måste prata om Kevin är en stark och gripande historia som ställer frågor om de avgrunder som kan finnas bakom till synes perfekta familjefasader. Boken blev en bästsäljare både i USA och i Storbritannien, och har sålts till flera länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vi måste prata om Kevin

Övrig information

FÖRFATTAREN: Lionel Shriver bestämde sig tidigt för att bli författare, och debuterade 1987. Men det är med sin sjunde bok, Vi måste prata om Kevin, som hon fått sitt stora genombrott. Boken har bland annat belönats med Orange Prize för bästa roman av en kvinnlig författare. Hon har också skrivit för Wall Street Journal, The Economist och Philadelphia Enquirer Lionel Shriver besöker årets Bok & Biblioteksmässa. Författare Lionel Shriver