Åtta år med Reinfeldt : vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Carlén, Stefan (medf.), Suhonen, Daniel (medf.)
Dimensioner
198 x 128 x 8 mm
Vikt
100 g
SAB
Occ.09
ISBN
9789170372834

Åtta år med Reinfeldt : vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik

Pocket,  Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

Har du saknat en sammanhållen granskning av vad högeralliansens politiska förslag leder till för samhälle? I så fall är boken "Åtta år med Reinfeldt - Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik" ett måste. I skriften går författarna bakom högeralliansens retorik. Med fakta och analys tas loven av de i media spridda uppfattningarna att skillnaderna är små mellan de båda huvudalternativet i svensk politik. När alliansen i sina gemensamma skrifter hävdar att de "vill slå vakt om den svenska modellen" visas här tvärtom att politiken medvetet är inriktad på att knäcka den svenska modellen. Genom att kraftigt sänka a-kassan och fördyra fackligt medlemskap rubbas maktbalansen på arbetsmarknaden till kapitalets fördel. Genom privatiseringar och försämringar av socialförsäkringarna slås det kitt som solidariskt håller samman samhällets grupper sönder. Resultatet blir beteendeförändringar som än mer framkallar krav på sänkta skatter och mer privata välfärdslösningar. Ett mer ojämlikt samhälle växer fram.

I boken visas också att den svenska modellen trots många kvardröjande brister måste utgöra grunden för en framgångsrik politik i en allt mer globaliserad värld. Det är en modell som inte bara varit bäst på att leverera jämlikhet och livskvalitet, utan också tillväxt och konkurrensförmåga.

Boken är skriven av tre skribenter som är nära knutna till arbetarrörelsen:

Christer Persson, planeringschef på Socialdepartementet

Stefan Carlén, facklig ekonom verksam på Handels

Daniel Suhonen, seminarieansvarig på ABF Stockholm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Har du saknat en sammanhållen granskning av vad högeralliansens politiska förslag leder till för samhälle? I så fall är boken "Åtta år med Reinfeldt - Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik" ett måste. I skriften går författarna Christer Persson, Stefan Carlén och Daniel Suhonen bakom högeralliansens retorik. Med fakta och analys tas loven av de i media spridda uppfattningarna att skillnaderna är små mellan de båda huvudalternativet i svensk politik.