Familjepack : en bok om styvmammor, plastpappor och bonusbarn (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lagerblad, Anna (medf.)
Dimensioner
178 x 108 x 18 mm
Vikt
120 g
SAB
Oac-c
ISBN
9789170372957
Vanliga sökord
bli en lycklig styvmamma
Familjepack : en bok om styvmammor, plastpappor och bonusbarn (pocket)

Familjepack : en bok om styvmammor, plastpappor och bonusbarn

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2007-03-01
49
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Styvmamma, låtsaspappa, extrasyskon, bonusbarn. Antalet separationer i barnfamiljer ökar hela tiden och de förändrade könsrollerna innebär nya mönster i familjebildningarna. Få pappor vill vara söndagspappor och få mammor uppfattar sig som ensamt ansvariga för barnen. Istället växer antalet barn med växelvis boende där föräldrarna delar ansvaret jämnare mellan sig. Det är en positiv utveckling, men den ställer nya krav på styvfamiljen.
I ett trettiotal djupt personliga berättelser får vi möta styvföräldrar i deras kamp för att få familjerelationerna att fungera. Det är berättelser om sorg och lycka, kärlek och hat, lust och längtan. Vi får möta vuxna kvinnor och män i all deras litenhet och storhet, i deras mod och deras rädslor. Styvfamiljer är precis som riktiga familjer en tummelplats för känslor av olika slag. Skillnaden är kanske främst att många känslor i styvfamiljen är tabu vi pratar inte om dem. Istället bär många dem tyst inom sig.
I den här boken bryts tystnaden.

Trösterik läsning när man tror att man är den enda som bor i ett dårhus.
Mama
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Familjepack : en bok om styvmammor, plastpappor och bonusbarn
  2. +
  3. Bli en lycklig styvmamma : en ärlig bok om ilska, ångest och lösningar som fungerar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bli en lycklig styvmamma : en ärlig bok om ilsk... av Victoria Egler (häftad).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Familjepack : en bok om styvmammor, plastpappor och bonusbarn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok!
    Tony P, 10 juni 2015

    Stor igenkänningsfaktor! Skönt att läsa om andra i samma situation och känna att det är ok att ha vissa "förbjudna" känslor.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Familjepack : en bok om styvmammor, plast...

Övrig information

Styvmamma, låtsaspappa, extrasyskon, bonusbarn. Antalet separationer i barnfamiljer ökar hela tiden och de förändrade könsrollerna innebär nya mönster i familjebildningarna. Få pappor vill vara söndagspappor och få mammor uppfattar sig som ensamt ansvariga för barnen. Istället växer antalet barn med växelvis boende där föräldrarna delar ansvaret mer jämnt mellan sig. Det är en positiv utveckling men den ställer nya krav på styvfamiljen. I ett trettiotal djupt personliga berättelser får vi möta styvföräldrar i deras kamp för att få familjerelationerna att fungera. Det är berättelser om sorg och lycka, kärlek och hat, lust och längtan. Vi får möta vuxna kvinnor och män i all deras litenhet och storhet, i deras mod och deras rädslor. Styvfamiljer är precis som riktiga familjer en tummelplats för känslor av olika slag. Skillnaden är kanske främst att många känslor i styvfamiljen är tabu vi pratar inte om dem. Istället bär många dem tyst inom sig. I den här boken bryts tystnaden.