Att förstå makten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
499
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Gunnar Sandin
Originaltitel
Understanding Power. The Indispensable Chomsky
Medarbetare
Mitchell, Peter R (red.) / Schoeffel, John (red.)
Dimensioner
110 x 178 x 32 mm
Vikt
260 g
SAB
Oc,Kqa.55
ISBN
9789170373572
Att förstå makten (pocket)

Att förstå makten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

När den brittiska tidskriften Prospect på hösten 2005 genomförde en omröstning om vem som är världens ledande intellektuella personlighet slutade den i en jordskredsseger för Noam Chomsky.

Det var knappast oväntat. Med närmast ofattbar energi, envishet och klarsynthet har Chomsky genom flera decennier studerat, skrivit och föreläst om vår tids stora frågor: demokrati, makt, medier, förtryck och motstånd. Han gör det inte minst genom att noggrannt återge och analysera maktens egna utsagor och ställa dessa mot vad som faktiskt inträffat.

Att förstå makten innehåller ett representativt urval av Chomskys seminarieframträdanden och hans analyser av världspolitiska händelser under tre decennier. En perfekt introduktion till hans tänkande och hans analyser av en mängd olika världspolitiska skeenden.

Idag när USA är världens enda supermakt och den amerikanska medieindustrin sätter ramarna för vilka nyheter vi får ta del av och hur dessa ska tolkas så är hans kritiska roll viktigare än någonsin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att förstå makten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Att språket kan var tungt är lätt att förlåta när...
    Jan Ragnarsson, 3 juni 2013

    Att språket kan var tungt är lätt att förlåta när innehållet ger oss överväldigande information som dessutom ofta visar sig vara ny och viktig kunskap.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Noam Chomsky