Amerikanska fascister : den kristna högern på frammarsch (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Hans O Sjöström
Originaltitel
American Fascists - The Christian Right and the War on America
Dimensioner
220 x 152 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Ocf-qa,Ocgg
ISBN
9789170373640

Amerikanska fascister : den kristna högern på frammarsch

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Under de senaste decennierna har USA:s kristna höger tagit steget ut ur kulisserna och in på maktens arenor. De sitter nu både i Kongressen och domstolarna.
Anhängarna har systematiskt byggt upp inflytelserika nätverk av rika affärsmän, mediepersonligheter och egna radio- och tv-stationer. De spelar medvetet på människors rädsla för allt som är »oamerikanskt« och »icke-kristet«. De stora svarta väljargrupperna lämnas numera ifred, hetsen bedrivs mot homosexuella, invandrare och muslimer.
Hedges är med vid abortmotståndarnas demonstrationer, iakttar hur de mest fanatiska grupperna grundar kristna skolor, hur de arbetar för att stoppa och censurera »omoraliska« böcker och filmer.
I Amerikanska fascister klär Chris Hedges av de »kristna« kärlekspredikningarna och finner en ohöljd elitism, en hyllning av maskuliniteten, kraften och våldet och inte minst en vapenskramlande korstågsanda. Allt påminner om den klassiska fascismen från 1920- och 30-talen. Och på samma sätt som fascismen väntar den kristna högern på nästa stora kris för att definitivt ta steget in i maktens centrum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Chris Hedges