Jorden vi ärvde : om klimat, konsumtion och livsval (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2008-10-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Cullberg Weston, Marta (förf.) / Ekdhl, Lina (förf.) / Gardell, Jonas (förf.) / Griehsel, Marika (förf.) / Gustafsso, Lisbeth (förf.) / Hammar, K. G. (förf.) / Hansson, Bob (förf.) / Kurkiala, Mikael (förf.) / Küchen, Maria (förf.) / Lif, Camilla (förf.) / Lindqvist, Sven (förf.) / Wong, Ola (förf.)
Illustratör/Fotograf
Ann Böttcher, Erika Dahlén, Omid Delafrouz, Maya Eizin Öijer, Gunilla Klingberg, Larsson
Dimensioner
236 x 170 x 15 mm
Vikt
490 g
SAB
Uhc,Qc,Dguh
ISBN
9789170373725
Jorden vi ärvde : om klimat, konsumtion och livsval (inbunden)

Jorden vi ärvde : om klimat, konsumtion och livsval

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-10-01
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad händer om vår planets framtida överlevnad förutsätter att marknaden sätts ur spel?
Denna något hädiska undran har teologen KG Hammar i Jorden vi ärvde - om klimat, konsumtion och livsval, en antologi som ifrågasätter den gränslösa konsumtionen. Här funderar skribenter och konstnärer kring vad vår moderna livsstil egentligen gör med människan och miljön.
"Overshoot day", det datum då vi överskrider vår förbrukning av jordens förnyelsebara resurser, inträffar tidigare för varje år. År 2007 var det nästan tre månader kvar av året när vi började leva över våra tillgångar. Och ändå är det som om polletten inte trillat ned. Det räcker inte med att välja mer "miljötrendiga" och "gröna" produkter. Ekvationen med obegränsad tillväxt på en begränsad planet går helt enkelt inte ihop.
Men konsumtionskulturen är inte bara ett hot mot vår miljö, den är också ett angrepp på oss själva. Marknadsretoriken formar vårt tänkande och verkar till stor del ha ersatt religionen som gemensam ideologi. Antologins författare vill påminna oss om att vi är mer än projektionsytor för kommersiella budskap, mer än den identitet vi försöker skapa oss själva genom att välja rätt varumärken. För visst måste det finnas alternativ till klimatångest och konsumtionshets!
Jorden vi ärvde - om klimat, konsumtion och livsval ges ut i samarbete med Svenska kyrkan. Bland skribenterna finns Jonas Gardell, Ola Wong, Katarina Bjärvall, Lasse Berg och Maria Küchen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jorden vi ärvde : om klimat, konsumtion och livsval
 2. +
 3. Klimatet och människan under 12000 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klimatet och människan under 12000 år av Fredrik Charpentier Ljungqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jorden vi ärvde : om klimat, konsumtion och livsval. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Prestige och materialism är inte allt............
  Wana, 9 juli 2015

  Boken innehåller så många tänkvärdheter!!
  Behöver vi verkligen all den materialism och presige som omger oss idag?? Måste vi hela tiden synas och visa upp vår förträfflighet??
  Vad blir det av kommande generationer??

  Stressa mindre, jaga mindre efter det materiellla och du kommer att må mycket bättre!!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Jorden vi ärvde : om klimat, konsumtion o...