Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ulvbjörn (del 2)
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2010-07-28
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
230 x 160 x 31 mm
Vikt
700 g
SAB
Hc
ISBN
9789170374050

Niding

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-07-28
195 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ulvbjörn Vamodsson är niding. Han har dräpt en man som stod under hans beskydd. För en mindre mäktig man hade straffet för en sådan gärning varit döden, och även Ulvbjörn måste sona sitt brott.
Därför reser han till Erin, den gröna ön i väster, för att hämta hem stormannen Rolf Uddssons försvunna dotter. Men Erin är inte så idylliskt som det ser ut från havet. En okänd grupp härjare rider genom landet och sprider skräck omkring sig. Ulvbjörn och hans män färdas förbi nedbrända gårdar och skövlade byar, hör berättelser om bortrövade kvinnor och brutalt offrade präster. Överallt möts de av misstro och fientlighet, och ett folk som förlorat så många av sina egna unga kvinnor bryr sig inte om en bortförd stormannadotter från Skåne. Här finns ingen hjälp att vänta.
Ulvbjörn oroas av det han hör. Varför hatar härjarna de kristna så mycket? Och vad skall ske med kvinnorna? Han anar att svaret har att göra med det mörker han själv bär inom sig sedan tiden i Frankland, och han inser att risken är stor att varken han eller hans män kommer att vända hem igen.
Niding är den fristående uppföljaren till Dick Harrisons skönlitterära debut Ofärd. Här bildar verkliga miljöer och händelser fond till Ulvbjörns blodiga och våldsamma resa genom 600-talets Europa, på jakt efter gottgörelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Niding
  2. +
  3. Illdåd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illdåd av Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Niding. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Äventyret fortsätter!
    Erin Winslow, 19 augusti 2010

    Jag är imponerad över hur mycket Harrisons skrivarstil har utvecklad sedan den första boken, Ofärd. Niding är mycket mer "action-packed" samtidigt som Harrisons berättarstil har blivit betydlig mer lyrisk. En del av hans prosa är nästan poetisk.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Niding