Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2010-04-12
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
231 x 155 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789170374234
Drömfabriken (inbunden)

Drömfabriken

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-04-12
154
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Drömmar bygger människors liv. Det är människor som bygger bilar. I bilfabriken pågår ett monotont och mycket slitsamt arbete, men mitt i den grå vardagens tyngd, mitt i monteringen av detaljer som till slut skapar ett helt fordon, vävs fragment av drömmar till stora och mycket levande berättelser.
I Drömfabriken ges ett närgånget porträtt av människorna på bilfabriken, deras livsvillkor och drivkraft. Gunilla som älskar att resa träffar sitt livs kärlek en sommar i Thailand. Men Charlie bor på andra sidan jordklotet, i Australien, och det finns mer än avståndet som skiljer dem åt.
Svenne ville hålla på med rockmusik. De planerna gick i stöpet och studera vidare kan han inte tänka sig. Han söker jobb, många jobb, men lyckas inte få något. Stöd får han av Gunnar, en av veteranerna på fabriken, en rejäl karl, tystlåten. Han har en hemlighet som han aldrig tänker avslöja.
Thabo är en snabb och skicklig montör, men har fel hudfärg. Fördomar och motgångar får honom att tveka. Ska han flytta tillbaka till Gambia? Han tyr sig till Anna-Greta, men hon har sina egna problem. Livet med Ture, han som en gång lärde upp henne på fabriken, är sig inte likt sedan han blev arbetslös.
Allt övervakas av Lennartsson, förmannen som gör allt för att hans brister inte ska avslöjas.
Maria Hamberg skildrar skickligt jargongen på verkstadsgolvet, det enahanda och klaustrofobiska fabriksarbetet och hur en knegare inte slutar att vara människa trots att hon endast betraktas som en kugge i maskineriet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drömfabriken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3,5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 28 april 2010

    Det här var en lite annorlunda bok, mot vad jag brukar läsa. Den utspelar sig på verkstadsgolvet på en bilfabrik under några år. Och handlar om en antal personers liv och drömmar.

    Boken var välskriven, intressant, kändes verklig, och var engagerande och gripande.

    Och jag kan helt klart rekommendera den.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Drömfabriken