Mahatma! : eller konsten att vända världen upp och ner (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
550
Utgivningsdatum
2009-02-09
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 34 mm
Vikt
300 g
SAB
Lz Gandhi, Mahatma
ISBN
9789170374319
Mahatma! : eller konsten att vända världen upp och ner (pocket)

Mahatma! : eller konsten att vända världen upp och ner

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2009-02-09
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Unge Mohandas var familjen Gandhis hopp. Han fick studera i London vid stadens finaste juristkollegium. Därefter skulle han göra karriär på hemmaplan och försörja sin stora släkt. Mohandas var dessvärre inget advokatämne. Han var liten och bortkommen och så blyg att han var nära att svimma varje gång han tog till orda. Hans äldre bror tröttnade till slut och skickade bort honom - ända till Sydafrika. Där hände något oväntat. Gandhi hittade sig själv. Han upptäckte att han inte stod ut med orättvisor och förtryck. Att han dessutom hade en förmåga att övertyga andra om att ta strid mot dessa orättvisor.
Ryktet om den märklige advokaten nådde hemlandet Indien. Och när han återvände blev han snabbt ledare för frihetskampen mot det brittiska kolonialväldet. En politisk ledare av ett slag som världen aldrig skådat. Som vägrade att använda våld och som tillämpade samma stränga moraliska krav på sig själv och den egna rörelsen som på sina motståndare.
Hans bild spreds över världen. En lite mager, skallig man iförd bara ett höftkläde som utmanade världens dittills mäktigaste imperium. I Indien fick han ärenamnet "Mahatma" - stor ande. Han mördades för precis 60 år sedan, i januari 1948.
Berättelsen om Mahatma Gandhi är det definitiva beviset på att verkligheten överträffar dikten.

Zac O'Yeah har skrivit den första fullskaliga biografin på svenska om Gandhi. En underhållande och samtidigt djupt seriös bok om en person som idag är aktuellare än någonsin och vars verk förts vidare av gestalter som Martin Luther King, Nelson Mandela och Aung San Suu Kyi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mahatma! : eller konsten att vända världen upp och ner
  2. +
  3. Den andre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andre av Prins Harry (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mahatma! : eller konsten att vända världen upp och ner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En riktigt bra biografi
    Mats H, 16 januari 2011

    Riktigt roligt att det finns en bra biografi över Mahatma Gandhi på svenska. Den är lättläst trots sidomfånget. Riktigt intressant är också att Zac O`Yeah väver samman sin egen resa genom Indien och Sydafrika med Gandhis resa. Att läsa hur Gandhi utvecklades från att stödja det brittiska imperiet till att bli dess främsta motståndare är faschinerande läsning. Och Gandhi hade också en härligt torr humor som får läsaren att skratta ofta. Boken är uppbyggd i fyra delar där vilken del som helst k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Zac O'Yeah