Trollkungen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2009-04-29
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Löfgren, Stina (form)
Illustratör/Fotograf
Kolbeinn Karlsson
Dimensioner
236 x 168 x 12 mm
Vikt
400 g
SAB
Hci
ISBN
9789170374425
Trollkungen (häftad)

Trollkungen

Häftad Svenska, 2009-04-29
134
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Kolbeinn Karlssons tecknade berättelser är fullständigt unika. Med fyllig tuschlinje och sublim färgsättning skapar han ett eget universum där sagoväsen, cowboys, levande rotfrukter och popkulturella ikoner lever sina egna liv. I Trollkungen får vi veta hur det var i den verkliga vilda västern och vad Tolkiens dvärg Bombur egentligen upplevde sedan han fallit i den förtrollade floden. För att inte tala om den rörande berättelsen In These Woods We are Ewok Kings där två håriga, muskulösa män drar sig undan i vildmarken där de till sist belönas av skogens ande för sin hängivenhet och sitt hårda liv de tillåts att föda var sitt barn.
I Kolbeinn Karlsson har Sverige en ung serieskapare med en personlig vision som inte står tecknare som Joakim Pirinen eller Max Andersson efter.

Kolbeinn Karlsson är född 1982 och bosatt i Uppsala. Trollkungen är hans debut i bokform, men han har redan gjort sig ett namn i serie- och konstvärlden med serier i Galago och Hjälp! samt medverkan i internationella antologier och utställningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kolbeinn Karlsson