Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2010-03-05
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Øyne i Gaza
Medarbetare
Egemar, Jesper (form) / Fosse, Erik (foto) / Gilbert, Mads (foto)
Dimensioner
230 x 150 x 35 mm
Vikt
720 g
SAB
Koafi.57
ISBN
9789170374869
Ögonen i Gaza (inbunden)

Ögonen i Gaza

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-03-05

Slutsåld

De norska läkarna Erik Fosse och Mads Gilbert var några av de få från väst som fanns på plats i Gaza under Israels offensiv mot den innestängda befolkningen på Gazaremsan kring årsskiftet 20082009.
I två veckor arbetade Gilbert och Fosse i princip dygnet runt på Al Shifa-sjukhuset tillsammans med sina pakistanska kollegor, och fick där uppleva de grymma och katastrofala följderna av Israels invasion på nära håll. Vi känner väl igen dem som de enda ögonvittnena från väst då de ofta förekom i Al Jazeera och tidningar.
Ögonen i Gaza är deras gripande och omskakande skildring av sina upplevelser. Boken ger oss en nära inblick i en av vår tids mest komplicerade och infekterade konflikter. Fosse och Gilbert berättar känsloladdat om sina patienter och deras öden och om sammanhållningen bland kollegorna på sjukhuset. Vi dras också in i de konkreta, praktiska upplevelserna: det krävande arbetet på en akutmottagning på ett sjukhus under ett krig, där arbetet pågår även medan bomberna faller och där det ständigt råder brist på utrustning och mediciner.
Ögonen i Gaza är illustrerad i färg med författarnas egna foton.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ögonen i Gaza. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vilket liv !!!
    Dr Mahmoud, 18 december 2014

    Tack för er Mads och Erik, det var inte bara en bok utan ett liv i boken, hoppas att det blir så många så möjligt som kommer att läsa och förstå vad är det som sant, man ser skillnaden direkt i jämförelse med typ CNN.

  2. Faktaboken Ögonen i Gaza är skriven av två norska...
    Kristina Simar, 28 juni 2013

    Faktaboken Ögonen i Gaza är skriven av två norska läkare som var två av de få västerlänningar som lyckades ta sig in över den stängda gränsen för att arbeta på al-Shifa-sjukhuset i Gaza. De berättar med stor inlevelse om sina upplevelser under de elva intensiva dagar som de befann sig i ett belägrat och beskjutet Gaza. Boken innehåller även ett hundratals foton som de tagit själva från Gaza och förordet är specialskrivet av Helle Klein. Författarna skriver ur sitt perspektiv hur de upplevde k... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner