Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2013-08-29
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form) / Skarbrandt, Göran (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc
ISBN
9789170374951
Godnattsagor för barn som dricker (inbunden)

Godnattsagor för barn som dricker

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-08-29
201
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Tehran 2012. Tre generationer med olika minnen och erfarenheter av stadens historia. En mormor och hennes dotterson vars relation är mer kärleksfull i handling än i ord. Men för ett ovant öga är kanske till och med handlingarna svåra att tyda. Båda två har i alla fall svårt för resten av släkten.
Och så döttrarna som var med om en revolution för över trettio år sedan och som försöker gå vidare med sina liv. De röker och dricker och snackar skit om sin mamma och får ångest och går på yoga och lever som många andra medelålders medelklasskvinnor. Men de bor i Tehran och inte i Trelleborg.
Sedan har vi barnbarnen som en gång i tiden stod varandra väldigt nära men som växt upp i helt olika miljöer. Båda vägrade obligatorisk militärtjänstgöring och deltog av olika skäl i demonstrationerna mot valresultatet 2009. Upplevelser som för den ene närmare hans mormor medan den andre drar sig undan alla mer och mer.
Godnattsagor för barn som dricker är en roman om att leva vidare. Vilka minnen är enskilda individers angelägenheter och vilka är del av ett större kollektivs? Får sorg verkligen vara privat när en ny nation ska hitta sina hjältar och skriva sin version av historien?
Marjaneh Bakhtiari är tillbaka med en lysande roman om människorna i en stad som genomlevt valfusk, statskupp, revolution, krig och massdemonstrationer.

"Hennes situationskomik, sinne för dramatiskt finlir i klaustrofobiska rum, omsorgsfullt gestaltade karaktärer, hur det förflutna blir mer verkligt än nuet, får mig att tänka på Tjechov." (...) mästerligt" Anneli Jordahl, Sydsvenskan

"På närmare 300 sidor vecklar Bakhtiari ut mängder av livsöden, väver in dem i varandra och låter samhällskonflikter gå som revor genom relationerna. Det är på det stora hela mycket skickligt gjort." Rasmus Landström, Arbetarbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Godnattsagor för barn som dricker
  2. +
  3. Födelsedagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Födelsedagen av Marjaneh Bakhtiari (pocket).

Köp båda 2 för 260 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Godnattsagor för barn som dricker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. det är läsvärd ändå
    parviz jamali, 23 april 2015

    Jag har läst "kalla den va fan du vill" av samma författare, "godnattssagor" för mig som känner en hel del av Iran samhälle och dess historiska händelserna var ytlig.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Godnattsagor för barn som dricker