Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2010-03-08
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
Vanessa and Virginia
Medarbetare
Ljungström, Calle (form) / Nylén, Kristoffer (form)
Dimensioner
190 x 130 x 20 mm
Vikt
369 g
SAB
Gcz Woolf, Virginia
ISBN
9789170375019

Vanessa och Virginia

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2010-03-08

Slutsåld

Virginia Woolf och Vanessa Bell. Två systrar med stora drömmar, i en tid där uppfostran, arv och anseende krävde att flickor spelade sina roller perfekt. Vanessa och Virginia uppfostrades till att bli felfria, utsökta, damer. De blev något helt annat.
I Vanessa och Virginia får vi följa systrarnas uppväxt i det viktorianska England, från deras barndom i huset på Hyde Park Gate till det fria, eller ofria, livet i Bloomsburygruppen. Det är en berättelse om syskonkärlek och konstnärsrivalitet men också om försök att leva ett annorlunda, friare och rikare liv i en ny sorts intellektuell och känslomässig gemenskap.
Vanessa Bell och Virginia Woolf lyckades med något som ser ut som en omöjlighet, att skapa enastående skönhet ur stora svårigheter och djup sorg.
Bell och Woolf är för oss kända som fria konstnärssjälar; i Vanessa och Virginia får vi veta vilket pris de fick betala för att nå dit. Det är en färd genom kärlek, hämnd, vansinne, genialitet och svår smärta. Det är en bok som också får Virginia Woolfs självmord att framstå i ett nytt ljus.
Susan Sellers är en av vår tids främsta experter på Virginia Woolfs liv och konstnärskap och hon har, med inspiration av Woolfs egen litterära teknik, målat ett inkännande porträtt av Virginia Woolf och hennes syster.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susan Sellers