Svalornas lek : dö, Resa, Återvända. (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2010-04-29
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Joanna Hellgren
Originaltitel
Le jeu des hirondelles
Medarbetare
Abirached, Zeina (form)
Dimensioner
235 x 160 x 15 mm
Vikt
470 g
SAB
Hci
ISBN
9789170375187
Svalornas lek : dö, Resa, Återvända. (häftad)

Svalornas lek : dö, Resa, Återvända.

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2010-04-29

Slutsåld

Svalornas lek är en självbiografisk serieroman från inbördeskrigets Beirut. Zeina Abirached växte upp bara några meter från demarkationslinjen, en plats där granatbeskjutning, utegångsförbud och grannar som dödades var en självklar del av vardagen. För att skydda barnen från krigets verklighet försökte Zeinas föräldrar göra händelserna runt omkring till en spännande saga, eller en lek. Men ibland kom verkligheten alltför nära.
Svalornas lek utspelar sig under en enda natt, i hallen till Zeinas barndomshem. I detta lilla rum, som är hyreshusets säkraste plats, har alla grannar tagit skydd undan de plötsligt uppblossande striderna. Här berättar de sina historier, visar sin sorg och skräck samtidigt som de gör allt för att upprätthålla den krackelerande illusionen av vardag inför Zeina och hennes lillebror, vars föräldrar fångats i granatregnet på väg hem.
I starka, kontrastrika teckningar som jämförts med Marjane Satrapis hyllade Persepolis blottlägger Zeina Abirached en liten bit av krigets vardag. Här finns ingen storpolitik, inga truppförflyttningar och ingen senti-mentalitet. Bara en önskan om att det ska ta slut och att alla ännu ska vara vid liv när morgonen kommer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svalornas lek : dö, Resa, Återvända.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En illustrerad bok om inbördeskriget i Beirut
    Kristina Simar, 11 augusti 2010

    En serietecknad bok om inbördeskriget i Beirut. Bilderna är bara i svartvitt eftersom berättelsen tilldrar sig i en mörk hall. Det finns både en hel del vanlig text och text skrivna i pratbubblor. Teckningarna är väldigt fina och innehållet intressant, men som jag skrivit tidigare är jag inte så förtjust i tecknade eller illustrerade böcker. De är för röriga i mitt tycke. Jag hade fått ut mycket mer av berättelsen om den var skriven som en vanlig bok. Då hade författaren kunnat utveckla de me... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Zeina Abirached