Prins Charles känsla (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2010-08-19
Upplaga
1
Förlag
Galago
Medarbetare
Källebo Neikter, Hanna (form)
Illustratör/Fotograf
Liv Strömquist
Dimensioner
235 x 170 x 10 mm
Vikt
366 g
SAB
Hci
ISBN
9789170375231
Prins Charles känsla (häftad)

Prins Charles känsla

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-08-19

Slutsåld

»WHAT IS LOVE?« frågade sig den tyske eurodanceartisten Haddaway redan år 1993. I Prins Charles känsla söker Liv Strömquist nya svar på denna fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, asagudinnor, antiromantik, hjärtesorg, dvärgar, psykoanalys och personangrepp. Hon hinner också ställa en del andra frågor, till exempel: Varför städade Renata Chlumska på Mount Everest? Varför behöver Tom Cruise jordens undergång? Hur kan evolutionen förklara Killinggängets uppkomst? Och vilka är våra allra mest älskade torskar? Liv Strömquist följer äntligen upp sina tidigare succéalbum. Hennes fjärde bok, Prins Charles känsla, är en komisk och historisk granskning av parrelationen som form en regelrätt spark rätt upp i tvåsamheten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Prins Charles känsla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den bästa bok jag läst på länge. Blev imponerad hur...
  Anita Hultman, 18 april 2013

  Den bästa bok jag läst på länge. Blev imponerad hur tydligt negativa mönster i olika relationer beskrivs. Det blir då lättare att agera mot mönstret då.

 2. Träffande, kul och viktigt
  Johanna, 5 januari 2013

  En sådan bok som på ett träffande, fyndigt, skarpt och roligt vis får en att se strukturerna och maktförhållanderna bakom det vi tror är 'kärlek'. Prins Charles Känsla är en sådan bok jag kommer ha i minnet hela livet.

  + till alla direkta referenser till avhandlingar och vetenskapliga undersökningar.

 3. Lysande
  Anna H, 14 november 2010

  Svidande träffsäker analys av fenomenet "kärlek". Så otroligt kul att man har överseende med en del personangrepp (fast Tito Beltrans fru är kanske inte lika glad). Skildringen av hur man på 1800-talet censurerade de gamla asamyterna är obetalbar! Måste läsas!!! Jämfört med "100 procent fett" är denna mera drivet tecknad och om möjligt ännu roligare!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Liv Strömquist