Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rättsläkare Ella Andersson (del 1)
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2010-09-20
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
231 x 160 x 28 mm
Vikt
600 g
SAB
Hc
ISBN
9789170375255
Corpus delicti (inbunden)

Corpus delicti

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2010-09-20
166
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför.
När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet.
Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna. Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se.
Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar som rättsläkare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Corpus delicti. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Corpus delecti av Elias Palm
  Kristina Simar, 14 juli 2011

  Detta är rättsläkaren Elias Palm debutroman och jag blev helt förälskad i den. Bokens detaljerade beskrivningar om hur en obduktion går till och hur kroppen delar ser ut efter döden tyckte jag var väldigt intressant. Det kändes lite som en lärobok i obduktionsteknik. Språket var något avancerat och det tyckte jag också om. Ella Andersson var fint beskriven och jag kände sympati för henne. Nu vet jag att del två om Ella Andersson kommer ut i september, även denna gång på Ordfront. Den kommer jag givetvis att kasta mig över direkt.

 2. Riktigt bra!!
  C.A, 18 februari 2011

  Håller med nedanstående! Boken är intelligent skriven!! Rekommenderar starkt denna bok!! Väntar med spänning på nästa :)

  Tror nog att Elias Palm är min nya favorit!!

 3. Full pott!
  Karin, 11 februari 2011

  Oh vad det är roligt att läsa intelligenta deckare som inte förutsäger att vi läsare inte har någon slutledningsförmåga!

  Tillsammans med härliga bihistorier och ett steg in i verkligheten som rättsläkare fördjupade jag mig med glädje i Elias Palms bok.

  Jag ser verkligen framemot nästa bok!

 4. Handbok
  Neta., 27 december 2010

  Jag blir alltid glad när det kommer en ny svensk deckarförfattare och kastar mig gärna över den nya boken, precis så gjorde jag i detta fallet men tyvärr blev jag rätt besviken. Det kändes bitvis som om jag kommit över en handbok som riktade sig till blivande obducenter i utbildning. Mycket noggranna beskrivningar av obducentens arbete som inte tillförde handlingen något alls. Snarare tappade jag tråden i boken och fick gå tillbaka flera gånger. Det känns inte som om jag skulle köpa fler böcker av denna författare.

 5. Betyg: 4.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 oktober 2010

  Jag älskar ju kriminalromaner, och speciellt svenska. Det här var en lite annorlunda deckare som handlar om en kvinnlig rättsläkare, skriven av en manlig rättsläkare.

  Boken var spännande, lättläst och bra. Och jag läser gärna fler böcker av den debuterande författaren, gärna i samma serie.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Corpus delicti

Bokvideo