Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2010-09-21
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Carlqvist, Frans (form)
Dimensioner
230 x 155 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789170375408
Vips så blev det liv : eller en hyllning till blågrönalgen (inbunden)

Vips så blev det liv : eller en hyllning till blågrönalgen

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-09-21
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
På ett plan till Indien sitter en ung och övergiven Bob Hansson med ett slitet pass med några uppätna sidor. Utan visum. Men med en ivrig tro på att allt kommer att lösa sig ändå. Tänk bara så många människor som var tvungna att mötas och kopulera med varandra för att han skulle bli till! Alla dessa spermier och ägg genom tusentals år som har lett fram till just honom. Och i Indien väntar mycket riktigt hans öde. Hon heter Alak och är allt han kunnat önska sig. Ändå tvivlar han det borde finnas något mer, något större?
Bobs resa är inte slut. Den har bara börjat. Han blir både förälskad, fängslad och tvingad till tantriskt sex innan han får åka hem igen. Och i Himalaya möter han till sist en man som kommer att förändra hans liv: gurun BabaBaba.
Nästan tjugo år senare sitter Bob i ett litet hus i Småland med fru och barn och tänker tillbaka på sin tid i Indien och sin inre resa, men också på sin familj, på generationerna före honom och den osannolika slumpen att de alla möttes. Samtidigt oroar han sig för sin dotter. Vad kommer att finnas kvar av världen när hon är stor? Kommer hela det mirakel som är livet att gå om intet? Kommer blågrönalgernas hårda arbete vara förgäves?
Vips så blev det liv är en roman om de storslagna tillfälligheter som behövs för att ett liv ska bli till och en hyllning till den underbara värld vi lever i, som i svindlande tempo håller på att gå förlorad.
Det är en magisk och livsfylld bok av en av Sveriges mest egensinniga författare, som för fyrtio år sedan föddes på en båt och kom i land i en diskkorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vips så blev det liv : eller en hyllning till blågrönalgen
 2. +
 3. Det sista vi har är våra kroppar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sista vi har är våra kroppar av Bob Hansson (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vips så blev det liv : eller en hyllning till blågrönalgen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En ny roman av Bob Hansson
  Kristina Simar, 19 oktober 2010

  Detta är den första bok som jag läst av Bob Hansson, men definitivt inte den sista. Jag hade mycket roligt när jag läste den, samtidigt som det fanns ett budskap om att våga vara och tycka om sig själv. Bob Hansson är en riktig ordkonstnär och boken innehåller så otroligt mycket ord. Det gör att boken aldrig blir tråkig, och de korta kapitlen gör att den går fort att läsa. Jag vill hela tiden veta vad som händer i nästa kapitel och det gör att jag fortsätter att läsa. En riktig härlig och underhållande sträckläsarbok.

 2. jag grät
  johan, 30 september 2010

  Vips är en sprängfylld bok som inte liknar något jag tidigare läst. Den fick mig både att skratta och att tänka nya tankar. Bob Hanssons släkthistoria och hans möte med sin guru i Indien är innerliga och raka, och på andra sidor är allt fullständigt surrealistiskt. Jag brukar inte tårar när jag läser, nu fick jag det både av sorg och skratt.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vips så blev det liv : eller en hyllning ...