Öppen grav (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ann Lindell (del 10)
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2010-09-15
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789170375446
Öppen grav (pocket)

Öppen grav

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-09-15
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De tre Gräsö-systrarna Anna, Greta och Agnes har alla tjänat som hushållerskor i den stora villan hos släkten von Ohler i Uppsala. Nu är det bara Agnes som är kvar. I femtiofem år har hon hållit ut och tror sig nu känna till alla de mörka hemligheter som huset pyr av. Vad hon inte vet är att den allra mörkaste berör hennes egen familj.
När det blir känt att professor Bertram von Ohler har tilldelats Nobelpriset i medicin, uppstår oro bland grannarna i det fridfulla Kåbo. Missnöjet pyr bakom de välansade häckarna, ett hatbrev publiceras i lokaltidningen. Och grannens trädgårdsmästare verkar veta något avgörande. Vad är det han vill hämnas för? Gamla synder börjar bubbla upp till ytan.
När kriminalinspektör Ann Lindell dras in i fallet har hon just återvänt från Gräsö och ett uppslitande möte med Edvard, hennes stora kärlek. Ingenting kommer någonsin att bli som förr.
Öppen grav är en kriminalroman om försakelse och hämnd, akademisk småaktighet och illvilja, om klass och kultur där det »bildade« Uppsala presenteras ur ett annorlunda perspektiv. Det är den tionde och sista boken om Ann Lindell vid Uppsalapolisen.
»...rakt igenom briljant. Här finns allt man kan förvänta sig av en Kjell Eriksson-deckare.« Lotta Olsson, DN
»Kjell Erikssons avslutande roman om Uppsalakriminalaren Ann Lindell är fullkomligt lysande. Det är så vackert skrivet, så känsligt tecknat att jag kommer på mig att önska att det hade återstått ett par hundra sidor när jag kommit till slutet. För Kjell Erikssons prosa är sådan, man bara njuter.« Anders Wennberg, Gefle Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Öppen grav. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sista boken om Ann Lindell
    Kristina Simar, 28 september 2011

    Jag har läst alla Kjell Erikssons böcker och tyckt lika bra om dem i allihop. Ann Lindell har alltid varit en sympatisk person i mina ögon, även om hon gjort ett och annat fel. Jag kommer att sakna henne, eftersom detta är hennes sista fall. Hoppas att Kjell Eriksson skriver flera böcker som håller samma mått som de som handlat om kriminalkommissarie Ann Lindell. Kjell Eriksson har ett medryckande språk och spänningen håller igenom hela boken och stegras även mot slutet. Kjell Eriksson är äve... Läs hela recensionen

  2. Läsvärd
    Bosse, 17 januari 2011

    Kjell Eriksson kan detta med spänning och Öppen Gravs kulminerande kapitel är verkligen en fröjd för den deckarsugne. Rekommenderar denna bok - håll ut till händelsernas upplösning!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kjell Eriksson