Dubbelfel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2010-11-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Double Fault
Medarbetare
Ljungström, Calle (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170375507
Dubbelfel (pocket)

Dubbelfel

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2010-11-15

Slutsåld

För Willy Novinsky och Eric Oberdorf handlar allt i livet om tennis. De träffades under en match, gifte sig på en tennis bana och är båda proffsspelare.
Men det finns en avgörande skillnad mellan dem. Willy har spelat sedan hon var barn och älskar tennis till den grad att hon defi nierar sig själv utifrån sitt spel. Eric däremot ser tennisen som en möjlighet att tjäna pengar under en kort karriär.
Så länge Willy har en ranking skyhögt över sin mans kan hon acceptera hans pragmatiska inställning, men ju bättre han blir, desto svårare är det för henne att vara storsint.
Bit för bit flyttar rivaliteten från tennisplanen in i deras äktenskap.
Vad händer i en relation när vågskålen börjar tippa? När vi plötsligt spelar mot istället för med vår partner? Liksom i succéböckerna Vi måste prata om Kevin och Dagen efter utforskar Lionel Shriver i romanen Dubbelfel familjerelationernas skuggsidor. Hon lyfter fram förbjudna känslor: missunnsamhet, avund och skadeglädje. Men hon skildrar också träffande vår strävan att hitta ett sammanhang, en plats där vi hör hemma oavsett vad det kostar oss.
»För mig är hon en av den amerikanska romanens stora begåvningar [...] I Dubbelfel visar hon sig ha en blick för alla de fina detaljerna i hur vi människor förstör för oss själva, när inte ens kärleken räcker till.« Kristian Ekenberg, Arbetarbladet
»Jag är rätt skakad och känslosam när jag lägger ifrån mig boken.[...] Det är det som författaren Shriver är så bra på, att ta med sig läsaren till en punkt där ingen återvändo finns.« Anneli Dufva i Kulturnytt P1
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dubbelfel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. inte lika bra som tidigare böcker
    bonadea, 12 december 2015

    Shriver Lionel har skrivit två böcker som jag älskade därför hade jag höga förväntningar på Dubbelfel. Dubbelfel var inte i samma klass som hennes tidigare böcker men jag fångades ändå av Shriver Lionel beskrivningar av ett komplicerat relation mellan Erik och Willy i tennis miljö.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lionel Shriver