Bankbluffen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2010-09-15
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Qci,Qeab
ISBN
9789170375514
Bankbluffen (pocket)

Bankbluffen

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-09-15
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varje år luras svensken på tusentals kronor av sin bank. Bankmännen undanhåller information och säljer dåliga och dyra tjänster, fastän det finns bättre och billigare alternativ.
Betalar du höga avgifter för att göra bankens jobb? Har du köpt en fond med aktiv förvaltning fastän ett vanligt bankkonto kan vara bättre? Eller är du en av dem som blivit snuvad på bolånerean?
Ekonomijournalisten Joel Dahlberg granskar fonder, bolån, bankkonton och korttjänster. Han listar de dolda avgifterna, avslöjar knepen och berättar vad de råd du får från banken egentligen betyder.
Bankbluffen är en ovärderlig guide i kontakten med banken. Du får inte bara reda på hur man undviker de värsta fallgroparna, utan lär dig också att hitta fram till bättre och billigare alternativ.
Det här är en bok du inte har råd att missa!
»När jag läser den smått sprängverkande Bankbluffen av ekonomijournalisten Joel Dahlberg inser jag att jag inte varit för misstänksam, utan borde varit det ännu mer. [...] Dahlberg skriver övertygande, han citerar gärna både intervjupersoner och reklamtexter. Läser man bankernas reklam med boken i bakhuvudet framstår de som rena rama studentspexen.« Fredrik Borneskans, Dalarnas Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bankbluffen
 2. +
 3. Vad gör en bank?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad gör en bank? av Andreas Cervenka (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bankbluffen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ögonöppnande
  PrimeN73, 3 september 2020

  En ögonöppnande bok för vad som pågår bakom kulisserna i svenska bankvärlden. Boken täcker allt från fondsparande till bolån och innehåller dessutom en bra begrepp samling.

  Jag tycker det är viktigt att alla bekantar sig med innehållet i boken tidigt i livet för att slippa bli lurad på ens pengar och inte få ånger över att man inte tog tag i ens privatekonomi innan det är försent, framför allt pensions pengar.

 2. Bankbluffen
  Therése Lehtimäki, 20 januari 2016

  Boken ger en skrämmande bild av hur ovetande bankkunden egentligen är, eller rättare sagt lurad. Banken spelar efter sina egna spelregler som inte är förhandlingsbara. Boken är väl skriven och har ett språkbruk som fångar och intresserar läsaren. Det är lätt att bläddra, samtidigt som man vill ta ett uppehåll och stilla sin ilska över vad man precis blev presenterad.
  En bok som berör emotionellt, ökar insikt och definitivt är användbar för att slå upp begrepp mm. Bör finnas i var ens bokhylla.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joel Dahlberg