Vi håller på med en viktig grej (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2011-05-02
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Hansson, Sara (form)
Illustratör/Fotograf
Sara Hansson
Dimensioner
210 x 171 x 7 mm
Vikt
256 g
SAB
Hci
ISBN
9789170375811
Vi håller på med en viktig grej (häftad)

Vi håller på med en viktig grej

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-05-02

Slutsåld

Sara är elva år och har bara dom tråkiga tv-kanalerna. En kväll visar Bullen en musikvideo med en ny tjej-pop-grupp, och Sara känner att det är precis vad hon längtat efter utan att själv ha vetat om det. Nästa dag skriver hon "SPICE GIRLS" över hela armen med spritpenna och blir kompis med Rebbe som går i sexan.
Vi håller på med en viktig grej är en självbiografisk serieroman som utspelar sig under den där tiden strax före tonåren, när viljan att bli fri från de vuxnas regler vaknar och det största av allt är vänskapen. Med fullständig tonträff återskapar Sara Hansson en elvaårings värld mot slutet av 90-talet i en liten stad där man kan missbruka Nutella, tjuvåka på bussen med bultande hjärta och skämmas i hemlighet över att man älskar sin mamma mer än sin pappa.
Men framförallt är detta boken om Sara och Rebbe en tidlös och svindlande vacker berättelse om den orubbliga kärleken till sin bästis.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi håller på med en viktig grej. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det här skulle lätt kunna vara den stora...
    darlingrut, 5 november 2013

    Det här skulle lätt kunna vara den stora generationsromanen för oss 80-talister. Hög igenkänningsfaktor om vänskap, att bli äldre och spice girls.

  2. Vi håller på med en viktig grej
    Sofia, 28 juni 2011

    Alla som var mellanstadiebarn i slutet av 90-talet kommer att känna igen sig i detta seriealbum, så nostalgivarning utfärdas. Vem kommer inte ihåg Bullen, Spice Girls-febern, de tajta kläderna i kombination med platådojor och alla nervkittlande hyss man hade för sig i den åldern? Men Sara Hansson har även gått in på djupet och lyckats förmedla många hörnstenar i ungdomsproblematiken på ett trovärdigt sätt: vikten av att vara cool, att ha en bästis, rädslan att förlora en förälder, att vara et... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Hansson