Gaza : fotnoter till ett krig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2011-03-25
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Mikael Weichbrodt
Originaltitel
Footnotes in Gaza
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form) / Nylén, Kristoffer (form)
Dimensioner
257 x 192 x 25 mm
Vikt
990 g
SAB
Noafz Gazaremsan
ISBN
9789170375835
Gaza : fotnoter till ett krig (häftad)

Gaza : fotnoter till ett krig

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-03-25
199
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
I Rafah, en stad på Gazaremsans sydspets, har hela kvarter jämnats med marken av bulldozers och horder av arbetslösa driver omkring på de skräpiga gatorna. Rafah är, och har alltid varit, en brännpunkt i världens mest förbittrade konflikt.
I november 1956 dödades här och i grannstaden Khan Younis 386 civila av israelisk militär, i vad som fortfarande är historiens värsta massaker på palestinsk jord. Journalisten och serietecknaren Joe Sacco stöter på den idag helt bortglömda händelsen i en fotnot till en FN-rapport, och blir besatt av att ta reda på vad som faktiskt hände de där höstdagarna under Suezkrisen. Han reser till Rafah för att intervjua de överlevande - pensionerade israeliska soldater, de mördades änkor och skolbarn som nu är i övre medelåldern minns de fruktansvärda händelserna och hjälper oss att nästan, nästan nå fram till tragedins själva essens.
Gaza fotnoter till ett krig är ett storverk, både som journalistik och som tecknad serie. Joe Sacco skildrar vardagen i det moderna Gaza och områdets mörka historia med vrede och eftertanke, och läsaren ges nya möjligheter att förstå den halvsekellånga konflikten.
Joe Sacco, född på Malta 1960, startade trenden med journalistik i serieform med böckerna Palestine, som belönades med American Book Award, och Eisnerprisbelönade Safe Area Gorazde. Saccos böcker har översatts till 15 språk och hans serie-reportage publiceras i bland annat Time, The Guardian och New York Times Magazine.
»Metodiskt borrar sig så Sacco ned mot själva smärtpunkten i den palestinska erfarenheten. Det är omöjligt att lägga ifrån sig.«
Andreas Malm, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gaza : fotnoter till ett krig
  2. +
  3. Kapten Haddocks ordbok : från alabasterskalle till ökenråtta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapten Haddocks ordbok : från alabasterskalle t... av Björn Wahlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joe Sacco